יחימוביץ' וכץ לא יעלו ההצעה לקיצוץ שכר הבכירים
חברי הכנסת לא יעלו היום את הצעתם להצבעה טרומית, והדיון בה יידחה בכשלושה חודשים, אז תשוב הכנסת מפגרת הקיץ. לטענת יחימוביץ', "אין טעם ליצור עימות עם נתניהו ערב הפגרה". ואולם, הפסד בהצבעה היום היה גונז את יוזמת השניים ולא היה מאפשר להם לחדשה עד פסח הבא
העימות המכריע בין הכנסת לממשלה סביב חוק שכר הבכירים יידחה בשלושה חודשים, לפחות עד אחרי החגים. זאת, לאחר שיוזמי החוק הפרטי להגבלת השכר, הח"כים שלי יחימוביץ' (עבודה) וחיים כץ (ליכוד), החליטו אתמול (ג') שלא להעלותו היום (ד') לקריאה טרומית.
- הגבלת שכר הבכירים: פגיעה בזכויות של מיעוט
- מצוינות ניהולית או נהנתנות ראוותנית?
- הפתרון הקבוע: ועדה תדון בהגבלת שכר הבכירים
משמעות החלטתם היא שהחוק, הקורא להגבלת שכר מנהלי החברות במגזר העסקי עד פי 50 משכר העובדים הזוטרים בכל חברה, לא יעלה להצבעה עד פגרת הקיץ של הכנסת שמתחילה בסוף השבוע הבא, ומסתיימת במחצית אוקטובר. בתקופת הפגרה שובתת עבודת החקיקה של הכנסת.
ההחלטה נפלה אחרי שוועדת השרים לחקיקה נתנה שלושה חודשים נוספים לוועדת השרים המיוחדת לעניין שכר הבכירים, לגיבוש המלצותיה, במקום להחליט אם לתמוך בחקיקה הפרטית.
גם דחיית הקריאה הטרומית של החוק הפרטי היא למעשה בכשלושה חודשים, כך שגורלה יוכרע סמוך להגשת המסקנות של ועדת השרים המיוחדת בראשות שר המשפטים יעקב נאמן. יחימוביץ' וכץ גמרו אומר לקדם את יוזמתם בכנסת, גם בלי תמיכת הממשלה, אם ועדת השרים לא תחליט על דרך סבירה לצמצום פערי השכר, לאו דווקא ביחס של 1:50.
אמש (ג') אמרו שני הח"כים כי ערב הפגרה "אין טעם ליצור עימות מחודש עם ראש הממשלה". זאת כשנתניהו התייצב בראש מתנגדי החוק שלהם. עם זאת אמרה יחימוביץ' כי לאחר הפגרה החוק יעלה להצבעה במליאת הכנסת. מה שלא נאמר זה שהפסדם בהצבעה מחר היה גונז את יוזמתם ולא היה מאפשר להם לחדש אותה עד סמוך לפסח הבא.
יחימוביץ' הוסיפה: "לא נרפה מהמאבק להפסקת אי הצדק הזועק לשמים של השכר החזירי לקומץ בכירים. זה מאבק לא פשוט של הציבור מול קומץ אינטרסנטים, שלצערי נציגם הישיר הוא פרקליט הצמרת יעקב נאמן. במקום לייצג את הציבור הוא שומר מכל משמר לבל ייקחו לחתולים השמנים את השמנת".
יחימוביץ' מקווה כי המודעות הציבורית שיצרה הצעת החוק והמאבק הציבורי והפרלמנטרי,
לא יאפשרו לוועדת נאמן לחמוק מאחריותה. על כן המלה האחרונה טרם נאמרה לפחות עד לאחר סיום הפגרה ועבודתה של ועדת השרים, גם אם הח"כים מרגישים שהפתרון לבעיה לא צפוי לבוא מכיוון זה. בוועדה יש להם רק תומך יחיד, שר הרווחה יצחק הרצוג.