שתף קטע נבחר
 

מתכון לחופש: בצק שעושים איתו (כמעט) הכל

לא חייבים להזמין פיצה או ללכת למסעדה בשביל לחמנייה של המבורגר. אפשר, בעזרת מתכון פשוט וקל, להכין בבית את הבצק עבור הפיצה והלחמניות ולהחליט לבד מה שמים מעל או בתוך

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

בצק ללחמניות ופיצה

מתכון של אורן וייס, ספייסס 

 

המרכיבים:

1 ק"ג קמח

1 כף שמרים (17 גרם) שמרים יבשים או 1/2 (25 גרם) קוביית שמרית 

3 כפות (50 גרם) סוכר

1 כף (17 גרם) מלח

500 מ"ל מים פושרים

 

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל-240 מעלות.
  2. מערבבים את הקמח, השמרים, הסוכר, המלח והמים במיקסר עם וו לישה. לשים את הבצק במשך כ-15 דקות עד לקבלת מרקם בצק אחיד.
  3. מתפיחים את הבצק כשעה וחצי במקום חמים עד שיכפיל את עצמו.
  4. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים ונותנים להם לתפוח 20 דקות נוספות.
  5. לחמניות: מורחים את הלחמניות בביצה טרופה, מוסיפים סומסום ואופים למשך 15-20 דקות. 
  6. פיצה: מפזרים על הבצק רסק עגבניות, גבינה צהובה וכל תוספת שרוצים ומכניסים לתנור ואופים למשך 15-20 דקות.

 

עוד מתכונים מיוחדים לילדים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים