מתכון לחופש: עוגת שוקולד
כשזה מגיע לשוקולד, לא צריך לעבוד יותר מדי קשה כדי לשכנע את הילדים להיכנס למטבח. הפעם יש לנו עוגת שוקולד קלה להכנה שכולם יאהבו
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
עוגת שוקולד נפלאה
מתכון של השף רונן פילוסוף, ספייסס
המרכיבים:
5 כפות קקאו
1/2 2 כוסות סוכר
1/4 1 כוסות חלב
250 גרם חמאה
5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
3/4 1 כוסות קמח תופח
ניתן להוסיף לבלילת העוגה צימוקים, חמוציות, אגוזים ועוד.
לציפוי:
3/4 כוס מתערובת ההחמאה, החלב, הקקאו והסוכר שמכינים עבור העוגה (הסבר באופן ההכנה)
100 גרם שוקולד מריר
כף חמאה
אופן ההכנה:
- ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב, הקקאו והסוכר בסיר עד לבלילה אחידה. שומרים 3/4 כוס מהתערובת לצורך ציפוי.
- מקציפים 5 חלבונים.
- כשבלילת החמאה/חלב/קקאו וסוכר מתקררת מעט, שופכים לקערת מיקסר ומערבבים לתוכה, תוך כדי הקצפה, 5 חלמונים, אחד אחרי השני, ומוסיפים את הקמח בהדרגה.
- מקפלים בזהירות לתוך התערובת את קצף החלבונים.
- יוצקים לתבנית משומנת, או לתוך תבניות עוגה אישיות, ואופים בחום של 180 מעלות כ-3/4 שעה.
- העוגה מוכנה כאשר הקיסם שננעץ בה יבש.
- לציפוי: מערבבים בסיר את הבלילה ששמרנו יחד עם השוקולד המריר וכף החמאה.
- יוצקים על העוגה החמה ומקררים.
- ניתן לקשט באגוזים, סוכריות וכל מה שאוהבים.
עוד מתכונים מיוחדים לילדים
צילום: אסף אמברם
מומלצים