שתף קטע נבחר
 

מתכון לחופש: עוגת שוקולד

כשזה מגיע לשוקולד, לא צריך לעבוד יותר מדי קשה כדי לשכנע את הילדים להיכנס למטבח. הפעם יש לנו עוגת שוקולד קלה להכנה שכולם יאהבו

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)

 

עוגת שוקולד נפלאה

מתכון של השף רונן פילוסוף, ספייסס 

 

המרכיבים:

5 כפות קקאו

1/2 2 כוסות סוכר

1/4 1 כוסות חלב

250 גרם חמאה

5 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים

3/4 1 כוסות קמח תופח

ניתן להוסיף לבלילת העוגה צימוקים, חמוציות, אגוזים ועוד.

לציפוי: 

3/4 כוס מתערובת ההחמאה, החלב, הקקאו והסוכר שמכינים עבור העוגה (הסבר באופן ההכנה)

100 גרם שוקולד מריר

כף חמאה

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים את החמאה ומערבבים עם החלב, הקקאו והסוכר בסיר עד לבלילה אחידה. שומרים 3/4 כוס מהתערובת לצורך ציפוי.
  2. מקציפים 5 חלבונים.
  3. כשבלילת החמאה/חלב/קקאו וסוכר מתקררת מעט, שופכים לקערת מיקסר ומערבבים לתוכה, תוך כדי הקצפה, 5 חלמונים, אחד אחרי השני, ומוסיפים את הקמח בהדרגה.
  4. מקפלים בזהירות לתוך התערובת את קצף החלבונים. 
  5. יוצקים לתבנית משומנת, או לתוך תבניות עוגה אישיות, ואופים בחום של 180 מעלות כ-3/4 שעה.
  6. העוגה מוכנה כאשר הקיסם שננעץ בה יבש.
  7. לציפוי: מערבבים בסיר את הבלילה ששמרנו יחד עם השוקולד המריר וכף החמאה.
  8. יוצקים על העוגה החמה ומקררים.
  9. ניתן לקשט באגוזים, סוכריות וכל מה שאוהבים.

 

עוד מתכונים מיוחדים לילדים

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים