חוק בשארה אושר בטרומית: לא יקבל פנסיה
ברוב גדול, אישרה הכנסת את הצעת החוק השוללת תשלום שכר ופנסיה לחברי כנסת שלא התייצבו לחקירה או למשפט, כשמיוחסות להם עבירות שעונשן חמש שנות מאסר ויותר
נחשד בריגול, נמלט מהארץ - וכעת גם לא יקבל פנסיה מישראל. מליאת הכנסת אישרה בצהריים (יום ד') ברוב של 41 תומכים מול תשעה מתנגדים את "חוק בשארה", הקובע כי חברי כנסת, בהווה ובעבר, שלא התייצבו לחקירה או למשפט בעניינם, ומיוחסות להם עבירות שעונשן חמש שנות מאסר ויותר - תופסק העברת השכר אליהם, כמו גם תשלומים אחרים.
החוק החדש יתייחס רק לעבירות שבוצעו במהלך כהונת אותו חבר כנסת, ולשם שלילת אותם תשלומים - מחייב הדבר בדיקה של היועץ המשפטי לממשלה והודעה על כך מטעמו, במקביל לאישור המהלך בכנסת ובועדת הכנסת.
בדברי ההסבר להצעת החוק, כתבו היוזמים כי "המצב כיום גורם לעיוות, ולכן יש לקבוע נורמה שלפיה שליחי ציבור ממלאים ומקיימים את חובתם במסגרת החוק ובכפוף לגורמי אכיפת החוק. יש לנקוט סנקציה כלפי כל אחד, ללא הבדל דת, גזע, מין או לאום, אשר ייחשד בהפרת החוק - ולא יעמיד עצמו לרשות גורמי אכיפת החוק. זהו צעד סביר שבו כל דמוקרטיה מתגוננת צריכה וראוי שתנקוט, ומהווה אמירה ברורה וחד-משמעית של חברי הבית".
אחד מיוזמי הצעת החוק, ח"כ ישראל חסון מקדימה, אמר כי "מליאת הכנסת הוכיחה היום שלא תיתן למתוח את הדמוקרטיה במדינת ישראל מעבר לקצה גבול היכולת שלה. היום שמנו סוף לעזות המצח שיש לנבחרי ציבור שאינם סרים למרות החוק שקבע הריבון, ולמחול האיוולת שהתרחש במחוזותינו עד כה".
ח"כ יריב לוין מהליכוד, גם הוא נמנה על יוזמי ההצעה, אמר כי הוא "מברך על החלטת הכנסת לתמוך בהצעת החוק ובכך להפסיק את המצב שבו בגידה במדינת ישראל הפכה לעסק משתלם,
המכניס לבוגד עזמי בשארה אלפי שקלים מדי חודש. האבסורד המאפשר לבשארה לחבור לארגוני הטרור ולסייע להם, תוך קבלת מימון שוטף ממדינת ישראל, מקומם כל אזרח נאמן למדינה. מוטלת עלינו חובה לשים סוף למצב הזה".
מי שגילה הרבה פחות התלהבות מקודמיו היה ח"כ ג'מאל זחאלקה מבל"ד, מחליפו של בשארה. "פנסיה היא רכושו של אדם. היא חסכון שאדם חוסך במשך עבודתו, ואין זכות לממשלה לדחוף את ידה לרכוש הזה, שהוא לא רק רכושו של אדם אלא רכוש המשפחה והילדים. העניין הזה יהיה תקדים, הרי כל אדם, גם אם הורשע בעבירה הכי חמורה, לא פוגעים ברכושו ורכוש משפחתו וילדיו. העניין שרוצים לקחת את הכסף של עזמי בשארה הוא לא העיקרי, מדובר בסוגיה עקרונית".