צ'אבס נגד הכנסייה: נשקול יחסים עם הוותיקן
נשיא ונצואלה זועם על נציגי הכנסייה, הטוענים כי הוא מנסה להפוך את ארצו לקומוניסטית. בנאום טלוויזיוני לא היסס לזלזל גם בסמכותו של האפיפיור: "הוא אינו נציג האל עלי אדמות"
הצליח לריב גם עם הכנסייה? נשיא ונצואלה, הוגו צ'אבס הודיע כי יישקול את יחסי ארצו עם הוותיקן, על רקע מתיחות הולכת וגוברת בינו ובין נציגי הכנסייה הקתולית בוונצואלה. לטענתם, המנהיג הסוציאליסטי ניכס לעצמו סמכויות חדשות המקדמות את רצונו להפוך את ונצואלה ל"דיקטטורה". הוא מצדו מאשים את הבישופים בתמיכה באופוזיציה לקראת הבחירות בספטמבר.
במהלך נאום טלוויזיוני הודיע צ'אבס כי הנחה את שר החוץ "לבחון מחדש" את היחסים עם הכנסייה. הוא הבהיר כי בהיעדר שיתוף פעולה עם נציגי הוותיקן, ייאלץ לשקול מחדש את תוקפו של הסכם שהעניק לכנסייה זכויות שאינן ניתנות לנציגי דתות אחרות הפועלים בוונצואלה.
בנאומו אף פקפק צ'אבס בסמכותו של האפיפיור, בנדיקטוס ה-16. "הוא אינו שליחו של אלוהים עלי אדמות", הצהיר. הכנסיה הקתולית בוונצואלה, עם זאת, טרם הגיבה על האמירה המזלזלת.
בשבועות האחרונים חלה הידרדרות של ממש ביחסי הנשיא עם הכנסייה: בתגובה לטענת נציגי הוותיקן כי הנשיא מנסה להדיר את רגליה של הכנסייה מוונצואלה ולהפוך את המדינה לקומוניסטית, האשים צ'אבס את הקרדינל ג'ורג' אורוסה הפועל בארצו כי הוליך שולל את הוותיקן כשטען שצ'אבס יהפוך את ונצואלה לדיקטטורה.
צ'אבס זעם על רקע הודעה שפרסמה הכנסייה, בה הזהירו הבישופים בוונצאולה כי הקיטוב הפוליטי במדינה עשוי ליצור אווירה עויינת לקראת הבחירות. הנשיא אף טען כי הקרדינל אורוסה מייצג את האינטרסים של האליטות "הפאשיסטיות והימניות", ומצדד באופוזיציה בוונצואלה לקראת הבחירות הכלליות שייערכו במדינה בחודש ספטמבר הקרוב. "הם מנסים להפעיל תחבולות על העם", האשים.
בוונצואלה ממתינים בדריכות לבחירות, בין היתר על רקע החלטת האופוזיציה במדינה להתאחד נגד הנשיא: פעילים למען דמוקרטיה, מתנגדי משטר כלואים, עיתונאים, אנשי עסקים ומנהיגי
איגודי עובדים הם בין אלו שהחליטו לשים את המחלוקות בצד לטובת המטרה הנעלה: לזכות במושבים בקונגרס ולשים סוף לשליטה האבסולוטית של צ'אבס בפוליטיקה בונצואלה.
בבחירות שיתקיימו ב-26 בספטמבר יתחרו המועמדים על חלק מ-165 מושבים באסיפה הלאומית. מפלגות האופוזיציה החרימו את הבחירות לקונגרס ב-2005 בשל טענות לאי-סדרים, ומאז נהנים תומכי צ'אבס מרוב מוחלט. כעת, בפעם הראשונה, הצליחו קבוצות שונות באופוזיציה להסכים על ניסיון משותף לשנות את המצב.