שתף קטע נבחר
 

גיא ויסמן מעל במאות מיליונים - וייאסר ל-10 שנים

לפי כתב האישום, ויסמן, לשעבר המשנה למנכ"ל הראל בית השקעות, מעל בסכום של כ-123 מיליון שקל, מה שהוביל לחיסול כל ההון העצמי של החברה. נוסף על המאסר הוא נקנס ב-750 אלף שקל

12 שנות מאסר, מתוכן 10 שנים בפועל, נגזרו היום (ה') על גיא ויסמן, לשעבר המשנה למנכ"ל הראל בית השקעות. נוסף על שנות המאסר, גזר עליו בית המשפט המחוזי בתל אביב קנס של 750 אלף שקל.  

 

 

ויסמן נעצר באפריל 2007 בגין מעילה בהיקף 123 מיליון שקל. לאחר שהיה עצור למעלה מ-3 שנים, במהלכן התנהל המשפט, הסכים ויסמן לעסקת טיעון שבמסגרתה הודה בגניבת 9 מיליון שקל. הצדדים הסכימו כי יבקשו עונש של בין 7 ל־12 שנות מאסר. בחודש שעבר הורשע ויסמן, והיום, כאמור, ניתן גזר דינו. לאחר שהשופט, ד"ר עודד מודריק, קיבל את הסדר הטיעון בין הצדדים.

 

האישומים בהם הורשע ויסמן הם עבירות של גניבה על ידי מנהל בתאגיד, סיוע לגניבה, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, רישום כוזב במסמכי תאגיד, מרמה והפרת אמונים בתאגיד, קשירת קשר לביצוע פשע, עשיית פעולת הלבנת הון ברכוש אסור ומסירת מידע כוזב במטרה שלא יהיה דיווח או כדי לגרום לדיווח לא נכון.

 

בטיעונים לעונש ביקשה התביעה כי יגזרו על ויסמן 12 שנות מאסר. סנגוריו של ויסמן התנגדו, וטענו כי ויסמן נותר חסר כל מכל בחינה וכי קיימים שיקולים רבים להקל בעונשו.

 

עורך דינו של ויצמן, אורי קינן, המיצג אותו מטעם הסנגוריה הציבורית אומר: "בית המשפט לא קיבל את הרף העליון שדרשה הפרקליטות (12 שנות מאסר) וכן לא קיבל את בקשתם להטיל פיצוי לחברת הראל. זה לא יום קל עבורו אבל הוא ידע מה מצפה לו. 

 

התובעת אסתי שלאין, מפרקליטות מיסוי וכלכלה: "מדובר באחת המעילות החמורות שידענו,יש בגזר הדין ביטוי של חומרה ועבירות של שחיתות אשר פוגעות בחברה הישראלית".

 

בפסק דינו התייחס השופט, באומרו דברים קשים, לעורך דינו הקודם של ויסמן, עו"ד ילון הכט, שיצג את ויסמן במשך 3 שנים אך לבסוף הוחלף על ידי המדינה בקינן. "התנהל משפט הוכחות איטי, רצוף מעקשים שרובם נוצרו בידי ההגנה באורח מלאכותי תוך שימת מקלות בגלגלי ניהול המשפט", כתב השופט, "זה עד שאותו סנגור (הכט - ו"ל) הניח על דוכן השופט, לפתח אחת מישיבות בית המשפט, ללא כל הודעה מוקדמת, מכתב השעיה עצמית מחברות בלשכת עורכי הדין. כך, בבת אחת, בעיצומה של חקירת עדה חשובה, חדל מייצוגו של הנאשם. הסנגוריה הציבורית, במהירות ראויה לציון העמידה את עורכי הדין אורי קינן וציון סהראי כצוות הגנה לנאשם. שני עורכי הדין נערכו, ביעילות רבה, בתוך זמן קצר יחסית, להמשך המשפט ונקטו, כמובן בהסכמת הנאשם, פעולה נמרצת להשגת הסדר טיעון".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גיא ויסמן
צילום: עופר עמרם
מומלצים