תאילנדי במשקל קל: סלט טונה
בחוץ לוהט, הבטן מקרקרת ואתם כמהים למשהו קל ומשביע. סלט הטונה התאילנדי הוא פתרון מצוין לארוחה טעימה שלא מתנגשת עם הדיאטה. סוואלי אלדר מלמדת כיצד
(בימוי והפקה: אלעד רובינשטיין)
סלט טונה
המרכיבים:
150 גרם טונה במים
1 כף למון גראס חתוך לחתיכות בגודל של כ-1 ס"מ
3 גבעולים של בצל ירוק קצוץ
3 יחידות כפיר ליים קצוצים
20 גרם כוסברה קצוצה
10 גרם נענע קצוצה
2 מלפפונים קצוצים
7 עגבניות שרי חתוכות לרבעים
100 גרם כרוב לבן קצוץ
לרוטב
2 כפות מיץ לימון
2 כפות רוטב דגים
1 כף רוטב צ'ילי חריף
אופן הכנה:
- רוטב: מערבבים בקערית את מיץ הלימון, רוטב הדגים והצ'ילי. מי שמעוניין ברוטב פיקנטי יכול להוסיף עוד צ'ילי.
- הסלט: מערבבים את הירקות בקערה, מוסיפים את הטונה, שופכים את הרוטב, מערבבים קלות.
- להגשה: אפשר להגיש עם פריכיות אורז או קרקרים.
סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה "בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה"
מומלצים