שתף קטע נבחר
 

לבן, מתקתק ולא כשר: קא מוּ פַאלוֹ

מנה של בשר לבן במגוון תבלינים יחד עם רוטב שאסור לפספס. סוואלי אלדר מכינה איתכם ארוחה שמזכירה את תאילנד, גם אם עוד לא ביקרתם שם

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

  

קא מו פאלו (Kha moo palo)

המרכיבים:

1 ק"ג שוקיים בשר לבן

5 יחידות שורש גלנגל

1 כף תערובת 5 תבלינים

7 כוכבי אניס

5 מקלות קינמון בינוניים

1/2 כוס סויה בהירה

1/2 כוס סוכר תמרים או סוכר חום

5 כפות סויה שחורה

2 כוסות מים

100 גרם כוסברה

1 כף שום קצוץ

1 כף גרעיני פלפל לבן

5 כפות שמן אורז

לרוטב:

3 שיני שום

1 כפית שורש גלנגל

1 כף כוסברה

1 צ'ילי חריף טרי

3 כפות חומץ אורז

3 כפות מירין

1 כפית סוכר

1 כפית סויה בהירה

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים שמן בסיר, כותשים יחד את השום והפלפל לבן ומוסיפים לסיר. מטגנים 3 דקות.
  2. מוסיפים לסיר את השוקיים ומטגנים כל צד 5-7 דקות.
  3. מוסיפים את המים, הגלנגל, האניס, תערובת 5 התבלינים, הקינמון, הסויה והכוסברה ומבשלים 10 דקות.
  4. מנמיכים את האש ומבשלים למשך שעה נוספת.
  5. מוסיפים את סוכר התמרים ואת הסויה השחורה ומבשלים עוד כשעה על אש בינונית לצמצום הנוזלים.
  6. לרוטב: כותשים יחד את השום, הגלנגל, הכוסברה והצ'ילי החריף, מוסיפים את המירין, הסוכר והסויה הבהירה ומערבבים יחד.
  7. מגישים את הרוטב לצד הבשר יחד אורז לבן.

 

סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה ב"בישולים - בית הספר הגבוה לקולינריה"

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קאמו פלואו
צילום: יהונתן צור
מומלצים