מתוק ומלוח: שני מאפים לבראנץ'
ברנאץ' טוב חייב לכלול מאפה ואם יש שניים זה בכלל מצויין. הנה שני מתכונים למאפים שמתאימים לבראנץ' – שבלולי פילאס במילוי קשקבל ומאפינס בננות ושוקולד לבן
שבלולי בצק פילאס וקשקבל
מאפים פשוטים מאוד עם שימוש בחומרי גלם זמינים ופשוטים – ניתן להחליף את גבינת הקשקבל בכל גבינה קשה אחרת
המרכיבים:
1 חבילה בצק פילאס קפוא כוס רוטב פסטו או ממרח עגבניות מיובשות או ממרח פלפלים או צ'ימיצ'ורי (לפי הטעם)
500 גרם גבינת קשקבל מגוררת
אופן ההכנה:
1. לילה לפני ההכנה מפשרים את בצק הפילו במקרר.
2. משטחים את הבצק על משטח העבודה ומרדדים מעט בעזרת מערוך.
3. מורחים את הממרח הרצוי בעזרת מברשת, מפזרים מעל את הגבינה המגוררת ומגלגלים לגליל ארוך.
4. חותכים את הגליל לפרוסות בעובי של כ–2 ס“מ ומסדרים על תבנית שרופדה בנייר אפייה.
5. אופים בתנור שחומם ל-190 מעלות כ–20–25 דקות עד קבלת גוון חום בהיר.
שבלולי הבצק על השולחן ב-Icaffe (צילום: בועז לביא)
מאפינס בננות ושוקולד לבן
המרכיבים (ל–12–15 מאפינס אישיים):2 כוסות שמן תירס
2 כוסות סוכר
5 ביצים
3 ו-1/2 כוסות סוכר
500 מ“ל שמנת חמוצה
4 בננות בשלות
1/2 כוס שוקולד צ'יפס לבן
מעט תמצית וניל
אופן ההכנה:
1. מניחים השמן, סוכר וביצים בקערת מיקסר ומערבבים עד קבלת תערובת אחידה.
2. מוסיפים את שאר המרכיבים ומעבדים עד שהבננות מתרסקות לחתיכות קטנות.
3. יוצקים לתבניות שקעים ואופים בתנור שחומם ל-170 מעלות במשך כ–25 דקות.
4. המאפינס מוכנים כאשר קיסם הננעץ במרכזם יוצא נקי.