טורקיה: יורש העצר העות'מני הובא למנוחות
עות'מאן אוגלו, נכדו האחרון של הסולטן העות'מני עבדול חמיד ה-2, בילה רוב חייו בגלות ובשנת 1974 חזר להתגורר באיסטנבול. צאצאי בית עות'מן וראש הממשלה ארדואן ליוו אותו בדרכו האחרונה
נכדו של הסולטאן העות'מני עבדול חמיד ה-2 הלך לעולמו בסוף השבוע, והוא בן 93. סוכנות הידיעות הטורקית דיווחה היום (א') שראש הממשלה, רג'פ טאיפ ארדואן, היה בין המשתתפים בהלוויתו של יורש העצר לשושלת בית עות'מאן.
עות'מאן נאמי עות'מאן-אוגלו אושפז ב-10 ביוני ביחידה לטיפול נמרץ של מרכז רפואי באיסטנבול המתמחה במחלות לב. אולם אחרי שרופאים פעלו יותר מחודש בניסיון להציל את חייו, נאלצו לקבוע לבסוף את מותו. בני משפחה ובכירים במערכת הפוליטית ליוו את אוגלו בדרכו האחרונה.
מנחם את המשפחה. ארדואן בהלוויה (צילום: AP)
אוגלו נולד ב-1918 בז'נבה מבתו הקטנה ביותר של הסולטאן העות'מאני עבדול חמיד ה-2, ששלט בין 1876 ועד ל-1909. הפלת הסולטן במהפכת "הטורקים הצעירים" סימנה את סופה של האימפריה העות'מאנית והקמת טורקיה המודרנית. אחריו אמנם כיהנו שני סולטנים נוספים, אולם הם לא שלטו במדינה הלכה למעשה.
נכדו נאלץ לחיות בגלות במשך עשרות שנים, במהלכן הוא נדד ממדינה למדינה ובעיקר עסק בסחר בחפצי אמנות. לבסוף הוא חזר לטורקיה בשנת 1974
והתגורר באיסטנבול. בתקופה זו הוא היה חובב לנהב של יוגה וציור. חמש בנותיו, המתגוררות בצרפת, במכסיקו ובטורקיה, ביקרו את אביהן החולה לפני מותו.
האימפריה העות'מנית הוקמה ב-1301 ושרדה במשך יותר מ-600 שנה - תמיד תחת שושלת בית ע'ותמן. בשיא תקופתה היא חלשה על שטחים נרחבים, ועל חורבותיה הוקמו 20 מדינות לאום. ההשפעה העות'מנית ניכרת עד היום בתרבות, בשפה, במטבח ובאורח החיים של מדינות האזור, לרבות ישראל.