ארוחה בקערה: 3 סלטים קרים
שלוש המנות האלה מכונות אמנם "סלטים", אבל כל אחת מהן יכולה להיות ארוחה בפני עצמה. דנה אלמוסני מתכננת פיקניק יומולדת ואתם מרוויחים סלט פסטה, סלט אורז וסלט קינואה עם המון הפתעות טובות
פיקניק הוא עניין פשוט לכאורה. שמיכה מהוהה שנפרסת על הדשא, אבטיח עסיסי חתוך לקוביות גסות, פיתות או לחם פרוס וכמה סלטים שמתקתקים שעה לפני שיוצאים לדרך.
אבל כשפיקניק הופך להיות חגיגת יום הולדת, ועוד יום ההולדת שלי, האירוע הופך להיות רציני קצת יותר. קודם כל, פיקניק או לא פיקניק - החבר'ה מצפים ממני תמיד להפתעות טעימות ומקוריות, ולא מסתפקים במזון בנאלי ושגרתי. חוץ מזה, יום הולדת תמיד מלווה בתחושת התחדשות. לכן השנה החלטתי לשלב – פיקניק יום הולדת חגיגי, שלא מסתפק בתפריט השגרתי של חומוס וסלט ירקות, אלא מחדש מתכונים מקוריים במיוחד וקלים להפליא.
אז מה תמצאו בסל הפיקניק החגיגי שלי? סלט אורז עם ירקות ושווארמה הודו ברוטב צ'ימיצ'ורי, סלט קינואה עם מנגו וטופו, וסלט נפלא המשלב פסטה, סלמון ומקלות אספרגוס כשעל הכל יצוק רוטב הדרים רענן ומפתה.
סלט פסטה עם אספרגוס וסלמון
המרכיבים:
500 גרם פסטה350 גרם פילה סלמון
5 גבעולי אספרגוס
1 בטטה קטנה
100 גרם פיסטוק קלוף
לרוטב וינגרט הדרים:
מיץ מ-1 תפוז
3-4 כפות חומץ בלסמי
1/2 1 כפות דבש
1 כף חרדל דיז'ון עם גרגירים
1/3 כוס שמן קנולה
מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול ומבשלים את הפסטה עד לדרגת אל-דנטה. מסננים ומניחים בצד.
- צולים את הסלמון במחבת עם מעט שמן, כ-5 דקות מכל צד. חותכים לחתיכות גסות.
- מרתיחים מים בסיר ומכניסים פנימה את האספרגוס. מבשלים במשך 3 דקות ומוציאים (עדיף להעביר לקערה עם מי קרח כדי לעצור את הבישול). חותכים כל גבעול לחצי.
- חותכים את הבטטה לרצועות דקיקות (אפשר להשתמש בקולפן ז'וליינים). מטגנים את הרצועות כ-3 דקות בשמן עמוק (כמו צ'יפס) ומניחים על צלחת מרופדת בנייר סופג.
- הרוטב: מכניסים לכלי סגור או צנצנת את כל מרכיבי הרוטב ומנערים היטב.
- הרכבה: שמים בקערה גדולה את הפסטה, חתיכות הסלמון, חצאי האספרגוס, רצועות הבטטה והרוטב. מערבבים היטב ושומרים בקירור.
(צילום: אסף רונן)
סלט אורז עם ירקות, שווארמה הודו ברוטב צ'ימיצ'ורי
המרכיבים: 500 גרם אורז ריזוטו
300 גרם נתחי שווארמה הודו
1 בצל, קצוץ
2 שיני שום, כתושות
300 גרם שעועית ירוקה עדינה
300 גרם תירס (קפוא או משומר)
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים
מלח ופלפל
לצ'ימיצ'ורי:צרור פטרוזיליה, קצוץ
5-6 שיני שום, קצוצות
1/2 כוס שמן קנולה
5-6 כפות חומץ רגיל או לימון וחצי סחוט
1/2 כפית פפריקה חריפה
מלח
1 פלפל אדום קצוץ (אם רוצים)
אופן ההכנה:
- הרוטב: מערבבים היטב את כל המצרכים יחד. שומרים בצנצנת או כלי סגור במקרר (הרוטב טוב יותר יום למחרת).
- מרתיחים מים בסיר בינוני ושופכים לתוכו את האורז (בדומה לאופן הכנת פסטה). מבשלים כ-15-17 דקות, מסננים ושוטפים.
- מטגנים במחבת עם מעט שמן את הבצל הקצוץ עד לשקיפות, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את בשר ההודו ואת השום. מטגנים כ-10-7 דקות עד שהבשר מוכן.
- מכניסיאת השעועית ותירס (אם הוא קפוא) לסיר עם מים רותחים, ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-5 דקות ומסננים.
- שמים בקערה את האורז, הירקות, הבשר והאגוזים ומוסיפים את הרוטב. מערבבים היטב ושומרים בקירור.
(צילום: אסף רונן)
סלט קינואה עם מנגו וטופו
המרכיבים:
500 גרם קינואה
300 גרם טופו
1 מנגו, חתוך לקוביות
400 גרם אפונה סינית
3 צנונים, חתוכים לרצועות דקות
100 גרם אגוזי קשיו קלויים
לרוטב:
5-6 כפות שמן שומשום
5 כפות סויה
3 כפות רכז רימונים
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר בינוני, מוסיפים את הקינואה ומבשלים כ-10 דקות. לאחר הרתיחה מחלישים את האש ומבשלים כ-5 דקות - הקינואה מוכנה כשרואים שיש בתוך הגרגרים עיגול לבן קטן. מסננים ושוטפים קלות.
- חותכים את הטופו לקוביות ויוצקים עליהן 2-3 כפות שמן שומשום ו-2-3 כפות סויה. משרים כחצי שעה.
- מכניסים את האפונה הסינית לסיר עם מים רותחים, מבשלים כ-5 דקות ומסננים.
- שמים בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב.
- שמים כף שמן במחבת, ומוסיפים את קוביות הטופו ואת נוזלי המשרה (אם נותרו). מטגנים במשך מספר דקות עד שהקוביות מקבלות קראסט יפה.
- שמים בקערה גדולה את כל המרכיבים, כולל הרוטב, ומערבבים היטב. שומרים בקירור.
(צילום: אסף רונן)
דנה אלמוסני היא הבעלים של "קייטרינג DADA - בוטיק של טעמים", בישול ביתי וקייטרינג לאירועים
אסף רונן - צילום מזון, תדמית ופרסום
גלי ברלינר - עיצוב וסגנון
כלים: גבריאל - רובי ישראלי, שבזי 13, נווה צדק, תל אביב, טל: 03-5103882