פותחים שולחן בחיפה: 10 מסעדות מומלצות
מה אוכלים היום בחיפה? סלופי ג'ו, קבב רומני, ביצים אפויות בשמן זית ואפילו פירה עם תאנים מיובשות. מוסף "מסלול" של ידיעות אחרונות בחר 10 מסעדות שעושות כבוד לעיר
1. גולדן קוראל
מפות בד, סכו"ם כבד, חלונות ענק שבעדם אפשר להשקיף על הים והרכבל של סטלה מאריס, ותפריט של מסעדה ערבית, עם דגש על דגים ופירות ים – זה מה שמציעה מסעדת גולדן קוראל. השירות אולי לא הכי יעיל בעולם, אבל משתדל מאוד. חלק מהמזטים המוגשים לפתיחה בהחלט מיוחדים. למשל עלי גפן ממולאים בפריקה במקום באורז, או סלט עשבי בר. מזטים אחרים קצת שגרתיים, אך עדיין עשויים טוב. תמצאו פה מנות מצוינות כמו קובה בסונייה, שהן שכבות בורגול עם בשר כבש ועגל, אפויים בתנור ומוקרמים בטחינה, מולים בחמאה, דגים בגריל ועוד. למרות הדגש על הים, הקרניבורים לא מקופחים פה, וגם לצמחונים יש לא מעט אופציות. הכנאפה לקינוח פשוט מצוינת. היא נטולת הצבע המעצבן בכתום זרחני, ומוגשת עם רוטב לימון ומי ורדים. אם כבר באתם - קחו את הזמן. ארוחה פה היא עסק מתמשך.
- גולדן קוראל, סטלה מאריס ,100 טל'.04-8314399
2. הנמל 24
היהלום שבכתר החיפאי. המסעדה הכי ייצוגית בעיר, שגם תל-אביבים חובבי מטבחים עיליים מזיזים את הישבן ומטריחים עצמם אליה. היא מעוצבת כפיאצה איטלקית, שממנה מסתעפים חדרים אינטימיים, עם רצפות שהובאו במיוחד מרפתות טוסקניות, חלונות שנלקחו מבתים עתיקים, אריחים אותנטיים ועוד. כל זה מהווה תפאורה לתפריט, המדלג בחינניות בין איטלקיות, צרפתיות וישראליות כבושה.
השף רן ראש למד בליון שבצרפת, עבד במסעדת שני כוכבי מישלן, והמנות שהוא יוצר עושות שימוש בחומרי גלם מעניינים ומקוריים. המחירים 139 - שקל לתפריט קיץ של 3 מנות, לדוגמה - סבירים לגמרי לסוג כזה של מסעדה.
- הנמל ,24 הנמל ,24 טל' .04-8628899
הכי ייצוגית בעיר. הנמל 24 (צילום: דורון גולן)
3. קפה-גלידה יונק
אין ספק שמדובר בשם הכי מוזר שאפשר להעניק למסעדה רומנית ספוגת שום. אל תחפשו פה לא קפה ולא גלידה. המקום אמנם התחיל את דרכו, ב,1948- כמפעל לייצור גלידה, אבל מהר מאוד הפך למסעדה, שברבות השנים ביססה לעצמה מעמד של מיתולוגיה חיפאית.
רבותיי בני העדה, ולא רק אתם: זה המקום שבו תמצאו את האיקרה הכי טובה בארץ, וגם קבבים מעולים, וחמוצים מסורתיים ומתבקשים, תוצרת בית כמובן (כולל עגבניות ירוקות כבושות.( כל השאר בינוני למדי, וכולל סטייקים לבנים, מיקס גריל, שקדים, פטריצ'ן (נקניקייה רומנית) ודומיהם. באגף הקינוחים מנצנץ לו עוד יהלום מלכותי במיוחד: בוואריה מהממת (תל-אביבים, התאפקו נא עם הצחוק הזה! כן, יש עוד מקומות בארץ שבהם אוכלים קרם בוואריה. שמישהו יספר להם ששמחה ארליך הוא כבר לא שר האוצר.(! הבוואריה פה אינה עסק רטרואי, שנעלם והתקמבק. הבוואריה הזאת מעולם לא הלכה לשום מקום. וטוב שכך.
- קפה-גלידה יונק, קיבוץ גלויות ,23 טל'.04-8667929
מאזטים רומניים. קפה-גלידה יונק (צילום: דורון גולן)
4. Meat in & out
נתעלם לרגע מהשם הבלתי מוצלח. שמות עבריים צלולים ויפים אפשר, כנראה, למצוא רק בירושלים. אבל הבה נתמקד בחיוב: Meat in & out היא מסעדה חדשה מהניילון, בת כמה שבועות בסך הכל, השואפת ללמד את החיפאים בשר טוב מהו. היא קמה על חורבות מסעדת לולקה, בשדרות הנשיא, ובהתאם לטרנד התל-אביבי, גם פה יש ויטרינה עם בשר. במעמד ההזמנה תידרשו לבחור את הנתחים שלכם בעצמכם, הבשר יועבר לגריל הניצב במרכז המסעדה, ועליו יצלו אותו מול עיניכם.
תשכחו מאנטרקוט, סינטה ופילה. לא שאי אפשר למצוא אותם פה, אבל יש גם הרבה נתחים מעניינים אחרים: טיבון, פורטרהאוס, אסאדו, חזה אווז שעבר עישון במקום, ניו-יורק סטריפ (סינטה על העצם,( פריים-ריב (אנטרקוט על העצם,( ועוד. הבשר, מבטיחים פה, טרי ומגיע מרמת-הגולן. אגב, אתם בידיים טובות: בבשר שלכם מטפל מקצוען, שעבד בעבר במסעדת לימוזין ברמת-ישי.
בחצר של Meat in & out הוקם בר, שנועד לשלב בילוי של אכילת בשר לצד מבחר נאה של אלכוהול. בקרוב אף תיפתח פה מעדניית בשרים שתמכור נתחים ורטבים, ובאופן כללי המקום נראה כמו משב רוח מרענן בעיר הסובלת ממיעוט של מסעדות עדכניות.
- ,Meat in & out שדרות הנשיא 129 א,' טל'.04-8373222
5. פטוש
אם תרצו לחוות משהו מהדו-קיום השורר בחיפה, סורו לפטוש במושבה הגרמנית. ערבים ויהודים, סטודנטים, אמנים ואנשי רוח, מאוד מחבבים את המקום. פטוש שוכנת בבית ערבי ישן, ובו חצר מקסימה ומטופחת, עצי זית, ספות וכריות רביצה ונוף המשקיף לגנים הבאהיים. האווירה מיוחדת והמוזיקה במושמעת פה משלבת אוריינטליות עם מערביות. טיפ שלנו: אל תיכנסו לדיונים פוליטיים שיעכירו את האווירה. התמקדו בתפריט הערבי, שיש בו חדש וישן, מסורתי ומעודכן. יש פה מאפים ממולאים, חומוס, סלטים, בשר ודגים, וגם ארוחות בוקר עם ביצים אפויות בשמן זית, חביתת ירק, סלטים וגבינות. המנות ענקיות והמחיר לאדם מסתכם בכ50- שקל, השירות לפעמים לוקה בחסר.
- פטוש, שדרות בן גוריון ,38 טל' 04-8524930.
6. רנסטורנט
אחרי מלחמת לבנון השנייה, כשהמסעדה נפתחה, קראו לה בשם הנשי והרך "רנה". אלא שעניינים משפטיים כאלה ואחרים חייבו את בעלי המסעדה להחליף שם, מה שיצר עוד מתמודדת על תואר השם המכוער והבלתי קליט ביותר בעיר. מצד שני, הנוף הנשקף מפה הוא היפה ביותר בחיפה: בקצה רכס הכרמל, קיר זכוכית ענק מעניק אפשרות להשקיף על אורות הנמל המנצנצים תחתיה, ובשעות היום - על הים הכחול והבוהק. האוכל אינו מכוון לעבר הגורמה, אינו מתוחכם במיוחד, אבל יתאים לכל אחד: לילדים, להוריהם, לסבתא וגם לסטודנטים ולחיילים תפרנים. בתפריט של רנה מוצע קרפצ'ו שכם אל שכם לצד חומוס, קלמרי לצד סלט בריאות, וגם פסטות, קציצות עדשים, פרגיות, המבורגרים, פילה יען, סוגים שונים של דגים וגם פירות ים. המנות גדולות, התמורה לכסף טובה, ועוגת הגבינה האפויה שתוצע לכם לקינוח היא בהחלט להיט גדול.
- רנסטורנט, יפה נוף ,99 טל'.04-8375602
7. קפה לואיז
קפה לואיז עשה את הבלתי ייאמן, התמקם בפינה בעיר שעד היום סבלה ממזל נאחס, והצליח במקום שכולם נכשלו. המקום נפתח לפני כשנתיים וחצי, והיום נחשב לאחד מבתי הקפה המלבלבים והמוצלחים בעיר. עד כדי כך, שלפני כחצי שנה אף שלח זרוע לכיוון תל-אביב ופתח סניף ברמת החי"ל.
האוכל של לואיז בהחלט פונה לכיוון הבריאותי, אבל אל בהלה: לא יאביסו אתכם פה בסובין בטעם נסורת ובנבטים שבא לבכות. בכניסה תמיד ניצבים ממרחים מצוינים ולחם שאור טרי בשלל גרסאות, הנאפה במקום. חלק מהאוכל מורכב מחומרי גלם אורגניים, אין טיגונים, יש מנות ללא גלוטן, המיצים טריים ונסחטים במקום, ואם אתם מקפידים על גזרתכם ו/או בריאותכם, זה המקום המושלם עבורכם.
המנות משתנות באופן תכוף, חפות מקלישאות ומפגינות יצירתיות מבורכת (פירה עם תאנים מיובשות כבר טעמתם? לא? חבל. רוצו לנסות.( בסיום הארוחה אפשר גם לקנות הביתה זיתים, ממרחים, גבינות עיזים ולחם. גימיק חמוד: בלילות קרים נוהגים לחלק פה כרבוליות, לטובת שלוות נפשם של האורחים. הרשו לנו לנחש שמאחורי הרעיון עומדת אישה.
- קפה לואיז, מוריה 58 פינת כרמליה, טל' .04-8349950
קפה לואיז (צילום: דורון גולן)
8. זסטי
ממש ליד המסעדה החדשה שוכן מקום נוסף באותה בעלות - זסטי - שפתח גם הוא סניף תל-אביבי. זאת לא ממש מסעדה אלא יותר מוקד של כריכי בשר עסיסיים, שיגרמו לקרדיולוגים שלכם לחכך ידיים בציפייה ולהתכונן לעבודה. יש פה סטייק בורגר, שיוצריו מעידים עליו שהוא עשוי מ100- אחוז אנטרקוט טרי, כריך של סטייק עם ביצה, סלופי ג'ו, סנדוויץ' אנטרקוט חריף אש - ובקיצור, אוכל של בנים. זה המקום להגיע אליו לפני ואחרי בילוי.
- זסטי, שדרות הנשיא ,129 טל'.04-8380034
9. האם נבילה
יש בחיפה רחוב בשם תל אביב, והוא מצוי באזור מפויח וסואן בעיר התחתית. מסעדת האם נבילה, ברחוב תל אביב, היא מוסד ותיק, בן יותר מ30- שנה, שהחליף בעלות לפני כמה שנים. המסעדה מגישה אוכל ערבי מוצלח, הרבה סוגי ירקות ממולאים ובצקים ממולאים (בתרד, בשר או תפוחי אדמה,( תבשילים עונתיים, וגם סתם בשרים נחמדים על האש (אל תחמיצו את הקבב הסורי המרובע.(
בשל התנועה הדלילה במקום בשבתות, היתה המסעדה סגורה בעבר בסופי שבוע. לפני כמה חודשים הוחלט לפתוח אותה בכל זאת, ולהציע ארוחה נאה במיוחד ב50- שקל לאדם. שימו לב מה מקבלים תמורת הסכום הזה: חומוס, טחינה וסלט לפתיחה, מנה עיקרית בשרית, תוספות (אטריות, פתיתים מאודים, אורזחצילים, תרד, במיה, עולש - בהתאם לעונה,( וגם קפה ומשהו מתוק לסיום. המנה המפורסמת ביותר של המסעדה הוותיקה הזאת היא אוסובוקו משוק חזיר, בתיבול לבנוני עדין, המוגשת רק בשבת.
יש מסעדות ערביות שנהנות מליטופי התקשורת, אבל אחרי ארוחה בהן אתם מרגישים שנפלתם קורבן לשוד קטן בצהרי היום. אצל נבילה, כמה מרענן, תקבלו אוכל נעים, טעים וביתי, במחיר של ארוחה במקדונלד'ס.
האם נבילה, תל אביב 1 חיפה, טל'04-8521792 .
10. סינטה בר
נתחיל מזה שאם לא הזמנתם פה מקום, במיוחד בסופי שבוע, אין לכם סיכוי לנעוץ שיניים בסטייקים ובהמבורגרים של סינטה בר. כבר חמש שנים זוכה המקום לפופולריות עצומה בקרב בלייני העיר, והוא משמש מקדש לכל חובבי הבשר. השירות בו יעיל ומתוקתק, הקוקטיילים מתוחכמים, העיצוב עדכני והקומבינציה הכללית עושה רושם מלוטש ומקצועני.
ממש לפני כמה שבועות הוקמה בסמוך גרסת האקספרס של המקום, לארוחות זריזות וזולות יותר. ההמבורגרים המפורסמים של הממסעדה הוותיקה, המכונים ביפבורגר, מוגשים גם פה, ולצידם מוכרים גם כריכי בשר מושקעים וטובים.
סינטה בר, מוריה ,127 טל' ,04-8341170 סינטה בר אקספרס, מוריה ,131 טל' 04-8341170.