הפתעה בסלט: תוספות לסלט פירות
הוא הפך לקינוח קלאסי כבר מזמן, אבל גם את הקלאסי מומלץ לשדרג מדי פעם, ולכן מובאות לכם חמש דרכים לשינוי המראה והטעם של סלט הפירות המוכר
"משעמם לי בסלט" זו לא אימרה ששומעים כל יום. אבל כשאתם מתבקשים, באופן קבוע, להכין סלט פירות כי זה מאוד טעים, זה מתחיל לשעמם גם אתכם. תגידו שאפשר לשנות את הפירות, אפשר להוסיף קצת מיץ, אפשר אולי עוגה ליד, אבל בסופו של דבר סלט פירות הוא סלט פירות, בגלל זה גם קוראים לו ככה. אבל מה יקרה אם נוסיף לו מוצר אחר, שהוא לא ממשפחת הפירות? יצאנו לברר ברחבי המטבח האישי מה עוד אפשר להכניס לקערה.
סלט פירות ואגוזים
ביקור ראשון נעשה בפריזר, שם נשמרים הפיצוחים למיניהם- פיסטוקים, פקאנים סיניים ושקדים.
למה אגוזים? כי לפעמים זה הטוויסט שחסר, זה מחייה את הסלט שלרוב הוא בעל מרקם רך, והקראנצ'יות של האגוזים הופכת אותו לקשוח יותר. חוץ מזה שאגוזים זה בריא.
איך עושים את זה? את מיני האגוזים שאתם מוצאים או קונים, כדאי לשבור לחתיכות קטנות, פולס אחד או שניים במעבד מזון בדרך-כלל עושים את העבודה, זה משתלב בצורה טובה יותר עם הטעמים האחרים, וגם בפה. אפשר גם לקלות קצת את האגוזים על מחבת וזה אפילו טעים יותר.
משהו פיקנטי: אם כבר פיצוחים, נסו להוסיף לסלט הפירות אפונת וואסאבי.
(צילום: ירון ברנר)
סלט פירות וקורנפלקס
כן, זה הטרנד החדש, קורנפלקס הוא לא רק לארוחת בוקר, הוא יכול לשמש לעוד דברים. קורנפלקס מתוק יכול לבוא במקום הסוכר שבדרך כלל מצטרף לקערת הפירות, הוא יכול להמתיק פירות חמצמצים, והוא גם יכול להוות קישוט נחמד לסלט.
למה קורנפלקס? אולי ככה יהיה לכם קל יותר לשכנע את הילדים לאכול פירות. כמו כן, לא כולם יכולים ליהנות צלחת קורנפלקס בחלב בגלל רגישויות מסוימות.
איך עושים את זה? בוחרים את הקורנפלקס החביב עליכם ושופכים כמות של כרבע מכמות הסלט שבקערה. קחו בחשבון שקורנפלקס נעשה רך במגע עם נוזלים, אז כדאי להוסיף אותו ממש לפני ההגשה.
משהו רך: את הקורנפלקס אפשר להחליף בשיבולת שועל תפוחה ("שלווה").
סלט פירות ועוגיות
תוספת חביבה שמשלימה את המתיקות של הסלט ולפעמים גם מחזקת את החמיצות של הפירות. כשהעוגיות נמסות קצת במיץ הפירות זה אפילו טעים יותר.
למה עוגיות? שחס וחלילה לא תחשבו שאתם אוכלים רק בריא. ומצד שני, כשמוסיפים עוגיות לסלט פירות לא משתמשים בכל החבילה, וסלט הפירות המשודרג משביע כקינוח ולא שולח אתכם למשוך עוד כמה עוגיות מהקופסה. חוץ מזה שפחמימות תמיד עושות אותנו שמחים.
איך עושים את זה? כדאי לבחור בעוגיות נימוחות. עוגיות חמאה, למשל, יעשו את העבודה בצורה טובה. עוגיות קשות הן פחות טובה למשימה כי הן מתפוררות לאבק ואז פחות נעים לאכול אותן עם הפירות. בדרך כלל היחס צריך לעמוד על עוגייה לקערית סלט, תלוי כמובן בגודל העוגייה והקערית. אחרי שהכנתם את הסלט אתם יכולים לשבור את העוגיות לחתיכות בעזרת הידיים או במעבד מזון, פולס או שניים, ולהוסיף לקערה.
משהו משובח: קוביות בראוניז קרות יהפכו את סלט הפירות למושחת במיוחד.
סלט פירות וגבינה מלוחה
לא משהו חדיש ומיוחד, אבל בהחלט שדרוג שיכול להוסיף. המלוח מחזק את הטעם של הפירות המתוקים. מומלץ בסלט כזה לוותר על פירות חמוצים.
למה גבינה מלוחה? כי זה הופך את הסלט מקינוח לארוחה בפני עצמה, בייחוד בימי שרב, כשיושבים במרפסת ומנסים להזיז את האוויר עם עיתון, או במזגן מול הטלוויזיה, כשלא מתחשק לאכול משהו כבד.
איך עושים את זה? אפשר להשתמש בכל סוג של גבינה מלוחה - מהעדינות ועד החריפות יותר. אני מניחה קוביות קטנות של פטה עיזים בקערה נפרדת וכל אחד לוקח לפי טעמו.
משהו צרפתי: נסו להוסיף גבינת רוקפור או קממבר.
סלט פירות עם בייקון
כן, גם הלא-כשר יכול לבקר בסלט הפירות. זה אולי נשמע מוזר, אבל המליחות של הבייקון המטוגן מחזקת את טעמי הפירות, כמו הגבינה המלוחה.
למה בייקון? כי אם אתם לא אוכלים גבינה ורוצים לדעת מה טעמו של סלט פירות עם תוספת מלוחה, זה פתרון מצוין. כי לפעמים מתחשק משהו לא בריא, אבל גם לא מתוק. ולפעמים כי נשאר בייקון אבל נגמרו הביצים.
איך עושים את זה? שתי דרכים: האחת לקצוץ את הבייקון בטרם טיגון לחתיכות קטנות (תזכרו שהוא מתכווץ קצת בטיגון). השנייה היא לטגן ולחתוך אחרי שהבייקון מתקרר. מצננים, מסננים מהשמן ומוסיפים לסלט. כמויות? לפי הטעם.
משהו כשר: אם בכל זאת אתם מתעקשים על פריכות לא מתוקה, אתם יכולים להוסיף קרוטונים, נשמע מופרך, אבל זה טעים.
סלט פירות שיכור
ליקר פירות הוא דרך מצויינת לשדרג את הסלט ולהעביר את הזמן בנעימים, הכל תלוי כמובן בכמות הליקר.
למה ליקר? אתם באמת צריכים לשאול?
איך עושים את זה? בוחרים ליקר פירות מפרי שאין בסלט ומוסיפים בין 3-5 כפות. אם הליקר חזק מאד אפשר לערבב אותו עם קצת מיץ תפוזים או מים.
משהו לשתות: אם אתם לא אוהבים את טעמו של ליקר הפירות, הגישו ליד הסלט יין לבן חצי-יבש קר וקחו לגימה בין ביס לביס.
נקודת צבע
ואם כל השדרוגים לא עושים לכם את זה, אתם יכולים פשוט לעשות סלט פירות בצבע אחד, כמו למשל תפוחי גרני סמית, מלון ירוק, אגסים, ענבים ירוקים, פסיפלורה, שזיפים ירוקים ועוד. העיקר שיהיה טעים.
יש לכם הצעות משלכם לשדרוג סלט הפירות? טקבקו!