שתף קטע נבחר

 

חוק "3 הפסילות" בצרפת: אף פיראט לא נותק

החוק הצרפתי שמאפשר ניתוק משתפי קבצים מהרשת לאחר שתי אזהרות זוכה לביקורת קשה: הסוכנות שהוקמה לאכיפתו לא שלחה אף לא אזהרה אחת

ממשלת צרפת אמנם הצהירה כי תילחם בשיתוף קבצים המפר זכויות יוצרים של אמנים וחברות, ואף חוקקה את חוק "שלוש הפסילות" שמאפשר לנתק מהרשת משתפי קבצים סדרתיים. אולם לפי דיווח של הניו יורק טיימס, בינתיים, על אף שנביחת השלטון נשמעה היטב – עדיין לא ננשך אף משתף קבצים.

 

לפי הנוסח האחרון של החוק הצרפתי, משתמש אשר ישתף קבצים ללא אישור יקבל שתי אזהרות, אם לא יישמע לשתיהן – ינותק מהאינטרנט על ידי הספקית שלו, בהוראת הממשלה, לפרק זמן של עד שנה - בכפוף לאישור זאת בית המשפט.

 

החוק אושר בספטמבר האחרון, על אף שהועלה על ידי ניקולא סרקוזי, נשיא צרפת, עוד לפני שלוש שנים. השנה אף הוקמה בצרפת Hadopi, סוכנות לאכיפת החוק. הפיראטיות בצרפת היא כשהיתה בטרם אישור החוק, על פי סקר שנערך בנושא.

 

הסוכנות: בקרוב נתחיל לפעול

נשיאת הסוכנות, מארי פרנסיס מראיס, אמרה בחודש שעבר כי הסוכנות מוכנה לפעולה, וכי בקרוב יישלחו האזהרות הראשונות. מראיס לא נקבה בתאריך או פרטה כמה מכתבים יישלחו למשתפי הקבצים ומה חומרת העבירות המיוחסות להם.

 

ז'אן קלוד לארו, ראש קבוצה המייצגת את מפיצות משחקי מחשב בצרפת, מתח ביקורת על עלויות המעקב אחרי המפיצים הפיראטיים, לאחר שהסוכנות אמרה כי תעקוב רק אחרי המשתפים ה"כבדים", ולא אחר כל מי שמעלה משחק לרשת.

 

לטענתו, מעקב אחרי מאה משחקים עולה יותר מחצי מיליון דולר לשנה, ואין כל ערובה ש- Hadopi תטפל בכל המקרים. לראייתו, לא משתלם להשקיע במעקב כאשר המדינה לא תעניש את משתפי הקבצים.

 

התנגדות מבית

ז'אן פרנסיס קופה, ממנהיגי מפלגת השלטון בצרפת ועמיתו של סרקוזי, אמר לעיתון "לה פיגארו" כי ישנן חולשות בחוק שלושת הפסילות, אשר דורשות תיקון. לדבריו, הטכנולוגיה מאפשרת פתרונות אחרים שלא מחייבים פיקוח ורדיפה כפי שמציג החוק.

 

בין היתר, הציע קופה פתרונות כמו מודל פרימיום להורדת קבצים – אשר יאפשר שיתוף קבצים במגבלות מסויימות בחבילת גלישה יקרה יותר. עוד רעיון, שמקורו בבריטניה, הוא מס שישלמו ספקיות האינטרנט על מקרי שיתוף קבצים. רעיונות אלו ואחרים מצריכים התייחסות, לטענת קופה, שכן מאז נוסחו החוק ומטרותיו השתנה מבנה צריכת התוכן באינטרנט בצורה המחייבת התייחסות.

 

עם זאת, לא סביר שממשלת צרפת תבטל את החוק - שהושקעו זמן רב, כסף ומאמצים פוליטיים להעברתו בפרלמנט.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים