קוּן סֵפֵלוֹט: חגיגת שרימפס ואננס
לא לשומרי כשרות: סוואלי אלדר מלמדת אתכם איך מכינים מנה צבעונית וטעימה שהיא חגיגה תאילנדית של פירות ים, אננס, חלב קוקוס וקארי אדום
קון ספלוט (Gung Sapparot)
המרכיבים:
300 גרם שרימפס נקי
3 כפות רוטב קארי אדום
200 גרם חלב קוקוס
1 כף סוכר תמרים או חום
1 כף סויה בהירה או רוטב דגים
1/2 כוס קוביות אננס
1/2 כוס עגבניות שרי חצויות
30 גרם בזיליקום לקישוט המנה
אופן ההכנה:
- מביאים לרתיחה בסיר את חלב הקוקוס ורוטב הקארי האדום, מבשלים למשך 5-7 דקות.
- מוסיפים שרימפס, אננס, שרי וממשיכים לבשל כ-7 דקות.
- מוסיפים את הסוכר החום (או התמרים) ואת הסויה, מבשלים כ-2 דקות.
- מסירים מהאש ומקשטים בעלי בזיליקום. מגישים עם אטריות אורז וורמיצ'לי.
- סוואלי אלדר היא שפית המתמחה במטבח התאילנדי ומרצה ב"בישולים
- בית הספר הגבוה לקולינריה"
צילום: ירון ברנר
מומלצים