שתף קטע נבחר

 

בוכים יחד בכותל

עשרות אלפים זורמים לכותל המערבי החל מערב תשעה באב, יושבים על הארץ ומקוננים על חורבן הבית. כתב ynet שמע מהם למה הצום רלוונטי מתמיד

עולים לרגל, ומקוננים: רבבות מתפללים הגיעו במהלך הלילה והבוקר (צום תשעה באב) אל רחבת הכותל המערבי. הם ישבו על הארץ, לאות אבל, כשנעלי בד לרגליהם ופניהם אינם מגולחות, וקראו את מגילת איכה ואת הקינות המיוחדות שנכתבו על חורבן בית המקדש.

 

רב הכותל והמקומות הקדושים, שמואל רבינוביץ', אמר ל-ynet כי "המנגינה הבוקעת ממיזוג זה של מגזרים ועדות, שבוכים ומבכים על הגלות כבר 1942 שנה, מוכיחה כי האתר קדוש זה הוא הבריח התיכון שמחבר את עם ישראל כולו". לדבריו, זהו המקום הטבעי להתאבל בו על הגלות ולכן מגיעים אליו למעלה ממאה אלף מתפללים בט' באב מדי שנה. הרב רבינוביץ' הוסיף כי "בכייה זו על העבר היא זו שנותנת תקווה ותחושה של עוצמה וכוח לעם ישראל, שסבל מאבקים, מלחמות, רדיפות ועינויים רבים ועמד, והיא מצביעה על ייחודו ועל הקשר שלו להיסטוריה".

 


מעגלים, מעגלים. אמירת הקינות (צילום: גיל יוחנן)

  

על מעמדו הציבורי של הכותל והמחלוקות שנתגלעו סביבו בשנים האחרונות אמר הרב: "ביום הזה עוזבים את הכל ומחפשים רק אהבת חינם. נכון שיש אנשים עם אג'נדות ואינטרסים כאלה ואחרים, אבל לא בתשעה באב. היום זה עם אחד, יחד, כאיש אחד". הוא הביע תקווה ותפילה שרגיעה זו תימשך לאורך השנה כולה.

 

בהכנת הידיעה השתתף קובי נחשוני

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הכותל המערבי
צילום: גיל יוחנן
חרדים, מסורתיים ודתיים
צילום: גיל יוחנן
איכה ישבה בדד
צילום: גיל יוחנן
מומלצים