קיבלתם דו"ח באיחור? נסו לקצר את הפסילה
בית המשפט קבע: אם רשות הרישוי או המשטרה לא עדכנו אתכם תוך פרק זמן סביר על צבירת נקודות המצדיקה שלילת רישיון לשלושה חודשים, יש לכם בסיס משפטי לדרוש מהרשות לקצר את תקופת השלילה למחצית
החלטה תקדימית: בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע כי במקרה והודעת שלילת רישיון עקב צבירת נקודות הגיעה אליכם תוך פרק זמן לא סביר, יש לכם עילה לדרוש קיצור התקופה למחצית - 45 ימי שלילה בלבד. יש לציין כי החלטה זו מחייבת את רשות הרישוי לגבי כל נהג המקבל דיווח מאוחר על צבירת נקודות. עו"ד איילון אורון אשר עתר בעניין לבית המשפט, אומר כי ההחלטה תמנע מרשות הרישוי לטעון כי הסכמתה לקצר את תקופת הפסילה, נוגעת רק לאותו תיק.
- למרות הטעות - השלילות והקורסים יבוצעו במועד
הגיע באיחור ניכר
מדובר בעתירה שהוגשה בשם נהגת שרשיונה נשלל לשלושה חודשים על-ידי רשות הרישוי, לאחר שצברה 36 נקודות חובה. הבעיה היחידה: הדיווח על אחד מדו"חות התנועה שקיבלה - זה שהעלה את מספר הנקודות שצברה אל מעבר לסף השלילה - נשלח על-ידי המשטרה באיחור של שנים. בעקבות הדו"ח, דרשה ממנה רשות הרישוי להפקיד את רשיונה לשלושה חודשים. יש לציין כי במשך שנתיים מאז המקרה, לא הואשמה הנהגת בעבירת תנועה כלשהי.
בעניין זה יש להזכיר כי עוד לפני כשנה וחצי הוחלט במשרד התחבורה, כי דו"חות שנשלחו באיחור של שלוש שנים ויותר לא יבוטלו, אך תקופת הפסילה תקוצץ ל-45 יום בלבד, במקום שלושה חודשים במקור. זאת לאחר שרשות הרישוי שלחה - כנראה עקב טעות של המשטרה - כ-7,000 הודעות מאוחרות על שלילה. אלא שנראה כי מלבד אותם אלפים ש"זכו" לעדכון באיחור, היו נהגים נוספים אליהם נשלחו הודעות לאחר שנים. הנהגת "שלנו" היא אחת מהם, ולכן ביקשה להחיל את החלטת משרד התחבורה גם עליה. על כך ענתה רשות הרישוי בשלילה, בטענה כי ההסדר עם "נפגעי ה-13 בינואר" היה מחווה חד-פעמית בלבד.
בית המשפט המחוזי, אליו פנתה, חשב אחרת. בשבתו כבית משפט לעניינים מנהליים (בג"צ קטן), דחה השופט עודד מודריק את הטיעון של "מחווה חד-פעמית למועד מסויים", וגרס כי מדובר בנימוק מפלה, המבוסס על שיקולים לא ענייניים. עקב כך נאלצה רשות הרישוי להסכים לקבלת העתירה, ותקופת השלילה של הנהגת קוצרה בחצי.
גילוי נאות: עו"ד אילון אורון הוא מומחה המשפט התעבורתי ב-ynet