שתף קטע נבחר
 

רואים שקוף: מה עושים עם החלבונים?

הכנתם את רוטב המיונית האהוב עליכם, ונתקעתם עם כמות חלבונים שאתם לא ממש יודעים מה לעשות איתה. זה הזמן להוציא את המיקסר ולהכין כמה מטעמים

אחרי שלמדנו מה עושים עם חלמונים מיותרים, הגיע הזמן לבדוק מה אפשר לעשות עם החלבונים. את החלק השקוף של הביצה, הנחשב ידידותי יותר למשתמש, אפשר לשמור במקרר עד 4 ימים (בקופסה אטומה) או במקפיא עד חודש. כדי להפשיר מכניסים למקרר ומשתמשים להכנה. הקצף היציב יכול לשמש לעוגות, מוסים ושאר יצירות מזון. אז מה עושים עם החלבונים? הולכים על הקלאסיקה שאפשר לשלב בה כל מיני דברים.

 

מרנג

המרכיבים (ל-6 מנות):

3 חלבונים בטמפ' החדר

175 גרם סוכר

1 כפית חומץ יין או חומץ פטל

1 כפית קורנפלור


(צילום: ירון ברנר)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבבים בקערת מיקסר נקייה ויבשה את החלבונים. מוסיפים בהדרגה את הסוכר עד שנוצר קצף יציב.
  2. מוסיפים את החומץ ואת הקורנפלור ומערבבים כדקה נוספת.
  3. על נייר אפייה המונח על תבנית אפייה, מניחים כף מהתערובת ומעצבים ממנה מעין קערית נמוכת דופן.
  4. אופים בתנור בחום של 150 מעלות כשעה ומניחים למרנג להתקרר בתנור מכובה וסגור.
  5. ניתן לעצב מהתערובת המרנג קינים, קונכיות, משטחים בצורת ספירלה, כראות עיניכם. למילוי אפשר להשתמש בקצפת קרה, פירות העונה חתוכים, שברי שוקולד, או הכל יחד.

 

מה עוד מכינים עם חלבונים:

 

יש לכם עוד רעיונות? טקבקו!

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים