מינואר: 2,500 חולים במחלת מעיים מחיידק השיגלה
זינוק של פי 3 במקרי תחלואת המעיים הנובעים מחיידק השיגלה, בהשוואה ל-2009: 2,500 מקרים, רובם בילדים בני שנה עד 4, מאז תחילת השנה. התסמינים: שילשולים, כאבי בטן, חום, בחילות והקאות. רוב המקרים: בירושלים, בית שמש ובית"ר עלית
זינוק בתחלואת מעיים בפעוטות: לפי דיווח של משרד הבריאות, מאז חודש ינואר נדבקו ואובחנו 2,500 חולים במחלות מעיים הנובעת מהחיידק שיגלה, רובם ילדים בני שנה עד ארבע. מדובר בנתון הגבוה פי שלושה ויותר מאשר בתקופה המקבילה ב-2009, ובמשרד הבריאות מזהירים מפני המשך התחלואה בשל פונטציאל ההתפשטות הגבוה של החיידק.
"חיידק השיגלה נמצא לאורך כל השנה, אבל מחודש נובמבר 2009 חלה עלייה במספר מקרי התחלואה שנובעים ממנו", אמר פרופ' איתמר גרוטו, ראש שירותי בריאות הציבור במשרד הבריאות בשיחה עם ynet, "זו עלייה בחיידק מזן מסויים ואנחנו עוקבים אחריה. המחלה מאופיינת בשילשולים, כאבי בטן, חום, בחילות והקאות. זו לא מחלה מסכנת חיים, אבל ילדים עלולים להגיע לבית חולים בעקבות התייבשות שנגרמת מהשילשולים. הטיפול הוא בדרך כלל במתן נוזלים ולעיתים ניתן גם בטיפול אנטיביוטי".
הדבקה מהירה
כאמור, בחודשים האחרונים אובחנו 2,500 חולים, נתון הגבוה פי שלושה ויותר מאשר בתקופה המקבילה אשתקד. רוב המקרים שדווחו הם בירושלים ובערים החרדיות בית שמש ובית"ר עלית. לחיידק השיגלה ישנם ארבעה זנים. הזן שאותר
בחלק גדול מהמקרים בישראל הוא זן שנקרא Flexneri 6 שלא היה בארץ בשנים האחרונות. "האוכלוסייה יותר רגישה לחיידק משום שלא היתה חשופה לו כמה שנים, ולכן אנחנו רואים השנה יותר תחלואה", הסביר פרופ' גרוטו.
במשרד הבריאות מסבירים כי ההדבקה נעשית בעיקר מאדם לאדם או באמצעות מגע בחפצים כמו כוס או ידית של דלת שחולה נגע בהם. לחיידקי השיגלה פוטנציאל התפשטות גבוה משום שנדרש מספר קטן מאוד של חיידקים כדי להדבק במחלה.
במשרד הבראות מבקשים לחדד את ההמלצות המסייעות למניעת הדבקה: שטיפת ידיים לאחר היציאה מהשירותים, לאחר טיפול בהפרשות של ילדים ולפני טיפול במזון והאכלת ילדים, והקפדה על השארת ילדים חולים בבית.