שתף קטע נבחר

ארה"ב נגד שטף המהגרים; תתגבר גבול מכסיקו

1,200 חיילים, 300 סוכנים של רשות המכס והגבולות, מסוקים והרבה ציוד האזנה צפויים לזרום אל הגבול הדרומי של ארה"ב, בניסיון לעצור את שטף המסתננים, הסמים ואמצעי הלחימה ממכסיקו. מושלת אריזונה מרוצה אך דורשת תוכנית פדרלית

בעוד בישראל שוברים את הראש מה לעשות עם המסתננים בגבול מצרים, בארה"ב מנסים להתמודד עם זרם המהגרים בגבול מכסיקו: הממשל האמריקני מתכוון לשלוח בחודש הבא תגבורת גדולה של חיילים בניסיון להתמודד עם זרם המסתננים הלא חוקיים, הברחות הנשק והסמים.

 

גורמים רשמיים אמרו אמש (יום ב') כי החל מ-1 באוגוסט צפויים להגיע אל הגבול הדרומי של ארה"ב עוד 1,200 חיילים מהמשמר הלאומי וכ-300 סוכנים השייכים לרשות המכס והגבולות. בנוסף, תישלח לאזור תגבורת של מסוקים וציוד האזנה. על-פי ההערכות, בארה"ב שוהים 10.8 מיליון מהגרים לא חוקיים, רובם המכריע מסתנן אליה דרך גבול מכסיקו.  

 

"הגבול כיום יותר מאובטח מאי פעם, אך העבודה נמשכת והאתגר שניצב בפנינו נותר בעינו", אמר ראש סוכנות המכס והגבולות, אלן ברסין. במקביל, התחייב ממשל אובמה להעביר עוד 600 מיליון דולר למימון הידוק האבטחה בגבול באמצעות מערכות גילוי חדשות, מזל"טים והגדלת כמות פקחי הגבול בכ-1,000.

   

האלימות סמוך לגבול ארה"ב-מכסיקו נמצאת בעלייה מתמדת בשנים האחרונות. עם זאת, לדברי ברסין, כמות המסתננים נמצאת בירידה ואילו כמות הנשק והסמים שנתפסים - בעלייה. לדבריו, כחצי הכוח התגבורת - 524 חיילים - יופנה לאריזונה הסובלת קשות ממחסור בפקחים, ובעקבות כך נאלצה לחוקק חוק שנוי במחלוקת המתיר למשטרה לבדוק את סטטוס ההגירה של כל אדם שבו היא חושדת כמהגר בלתי חוקי.

  

מושלת אריזונה, ג'ן ברוור, בירכה על ההחלטה להגדיל את כמות החיילים בגבול, אך ציינה כי מדובר עדיין בתגבורת קטנה מדי שלא תוכל להביס את האלימות הגוברת של קרטלי הסמים במדבריות שלאורך הגבול. "אנו זקוקים לתוכנית פדרלית כדי לנצח את הארגונים הברוטאליים האלה", אמרה.

 

מחר צפוי חוק המהגרים של אריזונה להגיע לבית המשפט הפדרלי, שם יטען הממשל האמריקני יחד עם ארגוני זכויות אדם כי מדובר בחוק הנוגד את החוקה. לטענת משרד המשפטים, החוק יגרום למעצר והטרדה של מהגרים חוקיים ומבקרים מזדמנים באריזונה, והוא מתעלם מסוגיות הומניטריות ופוגע ביחסים הדיפלומטיים של ארה"ב עם מדינות באמריקה הלטינית.

 

בתחילת השבוע התיר בית המשפט לתשע מדינות - אקוודור, ארגנטינה, בוליביה, פרו, קולומביה, ניקרגוואה, פרגוואי ואל-סלבדור - להצטרף לעתירה. אריזונה מצדה דוחה את הטענות להפרת החוקה האמריקנית וטוענת כי וושינגטון נכשלה בהתמודדות עם הבעיה ואילצה אותה לחוקק את החוק.

 

בנוסף, לתגבור החיילים והפקחים, תיפתח רשות ההגירה האמריקנית מתקן מיוחד לאחזקת חשודים בסיוע למהגרים לחצות את הגבול. גם כמות עורכי הדין הפועלים בעיר טוסון, אריזונה, תתוגבר, בניסיון להאיץ את ההליכים המשפטיים נגד מהגרים שנתפסו יותר מפעם אחת בארה"ב.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גבול ארה"ב-מכסיקו ליד טיחואנה
צילום: AP
הפגנה נגד החוק באריזונה
צילום: AFP
מומלצים