הר קטן של שוקולד: עוגת סופלה
עוגה קטנה ומקסימה, כמעט ללא קמח, במרקם קטיפתי ולא כבד. ציפוי גבישי הסוכר החום מוסיף לה קראנצ'יות מיוחדת. למראה חגיגי אפשר לצפותה בשוקולד
עוגת סופלה שוקולד
המרכיבים (לתבנית קציפית בקוטר 24 ס"מ):
3 כפות סוכר חום בהיר
175 גרם שוקולד מריר 70%) מוצקי קקאו,( קצוץ דק
75 גרם שוקולד מריר 55%) מוצקי קקאו,( קצוץ דק
125 גרם חמאה, חתוכה לקוביות
4 ביצים מופרדות
1/3 כוס 70) גרם) סוכר לבן
1 כף קמח
1/8 כפית מלח
(צילום: גיא בלומנשטיין)
אופן ההכנה:
- משמנים את התבנית, מפזרים את הסוכר החום ומטלטלים את התבנית לפיזור אחיד (על התחתית בלבד).
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך 170) מעלות).
- בקערת מתכת שמים את שני סוגי השוקולד עם החמאה וממיסים מעל לסיר עם אדים (בן מארי) עד לקבלת תערובת חלקה. מסירים את הקערה מהאש ומניחים בצד לצינון, עד שהתערובת מעט חמימה.
- בקערת מיקסר מקציפים את החלמונים במהירות בינונית כדקה. מוסיפים 2 כפות סוכר ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה 10-7 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מקפלים מעט מתערובת החלמונים לתוך תערובת השוקולד החמימה, ולאחר מכן מקפלים את תערובת השוקולד לתוך תערובת החלמונים. מנפים מעל את הקמח ומקפלים אותו פנימה.
- בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים במהירות בינונית-נמוכה עד לקבלת קצף. בהדרגה מוסיפים את הסוכר שנותר ואת המלח ומקציפים במהירות בינונית-גבוהה עד לקבלת קצף יציב וגמיש.
- מערבבים כ1/3- מכמות הקצף לתוך תערובת השוקולד, ולאחר מכן מקפלים פנימה את הקצף שנותר.
- מעבירים את התערובת לתבנית. מניחים את תבנית העוגה מעל לתבנית שטוחה ואופים כ25- דקות, עד שהחלק העליון נסדק, השוליים יציבים וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי. מוציאים ומניחים את תבנית העוגה מעל לרשת צינון למשך כ30- דקות.
- מעבירים סכין קטנה מסביב לדפנות לשחרור, מסירים את הטבעת הקפיצית ומשאירים בתבנית לצינון מלא.
עוגת סופלה שוקולד
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים