דלישס: 2 סלטים עם תפוחים
השף ארז קומרובסקי משלב תפוחי עץ וגבינות כבשים בשני סלטים מיוחדים, טעימים וקלים להכנה - ומוכיח שהתפוח לא נפל רחוק מהגבינה
סלט תפוחי עץ, רוקט וגבינה בולגרית
הרעיון של הסלט הזה הוא שהתפוחים חמים ומתקתקים והגבינה קרה ומלוחה. מנה ראשונה קסומה.
מתכון של שף ארז קומרובסקי, באדיבות מועצת החלב
המרכיבים:
4 תפוחי גולדן דלישס בשלים אך לא קמחיים
1 אגודת עלי רוקט צעירים שטופים ומיובשים
100-150 גרם גבינה בולגרית כבשים אמיתית
מיץ מלימון 1
1/2 כוס שקדים קלויים במחבת שבורים גס
מלח ים גרוס
5 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
- קולפים ומגלענים את התפוחים, חותכים לשמיניות ומקפיצים במחבת חמה עם שמן זית, לפני שהתפוחים משחירים. משך ההקפצה קצר והלהבה צריכה להיות מאוד חזקה.
- מורידים מהאש ומערבבים עם עלי הרוקט הצעירים ומיץ הלימון.
- מתבלים במלח ופלפל לבן. מוסיפים את השקדים הקלויים ואת הגבינה הבולגרית. מנערים קלות ומגישים מייד.
(צילום: דן לב)
סלט תפוחי עץ ורוקפור
מתכון של שף ארז קומרובסקי, באדיבות מועצת החלב
המרכיבים:
4 תפוחי עץ מזן "פינק ליידי"
150 גרם גבינת רוקפור כבשים עדינה, חתוכה לקוביות
50 גרם חמאה
2+1 כפות דבש פרחי בר
3 כפות שמן זית
2 כפות מיץ לימון סחוט טרי
1 חבילת עלי רוקט צעירים
1/2 כוס פיסטוק חלבי קלוי
מלח ים גס לפי הטעם
פלפל לבן גרוס גס לפי הטעם
אופן ההכנה:
- מקלפים את תפוחי העץ, חותכים את התפוחים לאורכם, לשמיניות, ומפרידים מהגרעינים.
- מקפיצים את התפוחים במחבת עם חמאה מומסת מספר דקות.
- מוסיפים 2 כפות דבש וממשיכים בבישול עד שהתפוחים עוברים קרמליזציה.
- מורידים מהאש ומניחים להתקרר לטמפרטורת החדר.
- מערבבים את שמן הזית עם מיץ הלימון הסחוט טרי, כף דבש, מלח ופלפל לבן.
- מערבבים את עלי הרוקט עם שמיניות התפוחים המקורמלות.
- מקפיצים בעדינות עם הרוטב שהכנו ממיץ הלימון ושמן הזית.
- מוסיפים את גבינת רוקפור הכבשים ומפזרים מלמעלה את הפיסטוקים הקלויים. מגישים מייד.
צילום: ירון ברנר
מומלצים