נגיעות גרניום
גרניום לימוני, בן הדוד של מה שפורח לשכנה שלכם במרפסת, יכול להפוך לחלק בלתי נפרד מארסנל הקינוחים שלכם. ניר צוק מכניס אותו לפנקוטה שוקולד לבן ולשזיפים בסירופ
בקרים קשים תמיד מתחילים אצל הגלב.
ביקיצה ראשונה אני קולט את חוסר החשק לצאת מהמיטה המחבקת אל תוך שיגרת יומי האין סופית, שנעה בין סירים מהבילים לפגישות תוכן, ישיבות עסקים ופטפוטים אין סופיים עם לקוחותיי. אני מעמיס את גופי הדואב ויוצא אל עבר רמי הגלב בשדרות ירושלים. עומס של פטפוטי גברים וריחות קולון עזים, רחש עז של דפי עיתון מתהפכים ולחישות של פוליטיקה. כולם עולים על המוקד: תוכניות הלילה של אתמול, פוליטיקאים מושחתים ואפילו חולדאי, ראש העיר של תל אביב, זוכה למקום של כבוד בזכות השיפוצים המאסיביים ביפו.
הכסא המסתובב, העיניים העצומות, העובדה שרמי כבר לא ילד. מזה ארבעים שנה מניח את התער על צוואר, מותח את העור, מקציף את הסבון, מתייחס לכל זקיק שיער ברצינות תהומית. החוויה באופן מוזר תמיד מעוררת אותי, מחזירה לי את החשק לחיות, ליצור, לצאת כמו אריה לרחובות אל עוד יום של ריחות וטעמים.
אמא שלי טוענת שיש לי תחביבים של קשישים, ושזו בכלל מדיטציה של ברון נפוליטני. רגע השיא: לפני שרמי שולח אותי אל היום, חלק כעלם חמודות, הוא מפזר על פניי מי קולון עם נגיעות גרניום. כנראה אין זה פלא שגרניום לימוני מככב בתפריטי הקיץ שלי.
פנקוטה שוקולד לבן וגרניום
המרכיבים (ל-6 מנות):
240 גרם חלב
360 גרם שמנת
120 גרם שוקולד לבן
3 עלי גרניום לימוני
6 גרם עלי ג’לטין
אופן ההכנה:
- שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה עמידה לחום.
- שמים בסיר את השמנת, החלב ועלי הגרניום, ומביאים לרתיחה. מסירים מהאש, מסננים את עלי הגרניום ויוצקים את הנוזל על קוביות השוקולד. מערבבים היטב עד שהשוקולד נמס.
- מרככים את עלי הג’לטין במים.
- מקררים את תערובת השוקולד והשמנת כ-5 דקות ואז מוסיפים אליה את הג’לטין. מערבבים היטב.
- יוצקים את התערובת לכלים אישיים. מצננים במקרר למשך שעתיים.
(צילום: דנה קופל)
שזיפים בסירופ גרניום לימוני
המרכיבים (ל-6 מנות):
500 גרם סוכר
500 גרם מים בטמפרטורת החדר
18 שזיפים
4 עלי גרניום לימוני
אופן ההכנה:
- חוצים את השזיפים לחצאים ומגלענים.
- שמים בסיר את המים, הסוכר והגרניום הלימוני, ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים כ-5 דקות. מוציאים את הגרניום ויוצקים מעל השזיפים.
- מצננים את הכל ומחלקים לכלים אישיים. מומלץ להגיש בתוספת גלידה וניל.
(צילום: דנה קופל)
- ניר צוק הוא השף של מתחם
המסעדות "קורדיליה", "נועה" ו"ג'אפה בר", ביפו העתיקה
פנקוטה שוקולד לבן וגרניום לימוני
צילום: דנה קופל
מומלצים