נתניהו לראש ממשלת יוון: לא סקפטי לגבי השלום
האורח מיוון הבטיח להעביר מסר לאבו-מאזן, איתו ייפגש מאוחר יותר, ואמר: "אנחנו בטוחים שבקרוב יתחילו השיחות הישירות עם הפלסטינים. אני מאמין שאפשר להגיע שלום"
מעביר מסרים בין ירושלים לרמאללה: ראש ממשלת יוון, ג'ורג' פפנדראו, אמר בצהריים (יום ה') כי יעביר לנשיא הפלסטיני אבו מאזן מסר מראש הממשלה, בנימין נתניהו, שקורא לקיום שיחות ישירות בין ישראל לפלסטינים. בתום פגישה משותפת בין השניים, אמר נתניהו: "אני לא סקפטי, וגם אתה לא סקפטי בעניין השלום עם הפלסטינים. אשמח אם תעביר מסר זה לאבו מאזן". כמו כן קרא נתניהו ליוון להצטרף לסנקציות הבינלאומית נגד איראן.
נתניהו נפגש עם ראש ממשלת יוון ושר החוץ שלה במעונו הרשמי בירושלים, לאחר
שבמפגש אקראי לפני כמה חודשים במסעדה במוסקבה הוא הזמין את פפנדראו לבקר בירושלים. השניים נועדו במשך כ-40 דקות ולאחריהן נתנו הצהרות משותפות לתקשורת.
בין היתר אמר נתניהו שלא מדובר בביקור ראשון של ראש ממשלה יווני בישראל, אך זהו ביקור ראשון זה עשרות שנים. על היחסים בין שתי המדינות, אמר: "אתונה וירושלים הן התשתיות של הציוויליזציה המשותפת של העולם. היחסים בינינו נמשכו גם בתקופה המודרנית, כאשר יהודים חיו ביוון. היום יוון וישראל הן עמודי תווך של יציבות במזרח התיכון ושותפות לחיפוש אחר השלום עם הפלסטינים ובאזור כולו".
נתניהו העביר מסר לאבו-מאזן דרך פפנדראו (צילום: אבי אוחיון, לע"מ)
נתניהו קרא לחזק את הקשרים בין שתי המדינות והבטיח לסייע ליוון בין היתר בתחומי הטכנולוגיה והכלכלה. "נעמוד לצדכם בצעדים הכלכליים החשובים. מי כמוני יודע עד כמה קשה יכולה רפורמה כלכלית להיות", הוא אמר. נתניהו קרא גם לפפנדראו להצטרף לסנקציות הבינלאומיות על איראן, בעיקר על אלה שעליהן חתם הנשיא האמריקני ברק אובמה.
ראש ממשלת יוון סיפר כי ביקר בישראל בתפקידים אחרים שמילא בעבר. הוא דיבר על הצעדים לשינוי המצב הכלכלי בארצו. "אלה שינויים הכרחיים", הוא אמר. "אני מקווה שהמשבר הזה יעבור ותהיה זאת הזדמנות לחזק את כלכלת מדינתנו". פפנדראו
הצביע על היחסים ההדוקים בין שתי המדינות: "גם אנחנו סבלנו מהכיבוש הנאצי ואיבדנו חלק נכבד מהאוכלוסייה שלנו. כואב לי מאוד עניין השואה היהודית ומאוד התרגשתי היום בביקורי ביד ושם. גם אנחנו אומרים 'לעולם לא עוד'".
בעניין המדיני בירך פפנדראו את נתניהו על הצעדים שביצע להקלת הסגר על רצועת עזה. "אלו צעדים חשובים מאוד, במטרה לשנות את התנאים בשטח כדי להוביל לתהליך מדיני. אנחנו בטוחים שבקרוב יתחילו השיחות הישירות עם הפלסטינים. אני מאמין שאפשר לשלום בר קיימא, שלום צודק, על בסיס שתי מדינות לשני עמים. אפשר להגיע לשלום בר קיימא ואת המסר הזה אעביר היום לנשיא עבאס ברמאללה", אמר האורח מיוון.
Read this article in English