שתף קטע נבחר

 

ישראל: מינוי צוות חקירה בינלאומי למשט - מיותר

גורמים מדיניים בירושלים אמרו, כי החלטת מועצת זכויות האדם של האו"ם למנות צוות בדיקה בינלאומי לאירועי המשט "אינה נחוצה, לאור הבדיקה שמקיימת ישראל באופן יסודי ועמוק בנושא". לדבריהם, במועצה יש אובססיה תמוהה נגד ישראל

בישראל התנגדו להקמת צוות בדיקה בינלאומי לאירועי המשט לעזה, ולאחר שמועצת זכויות האדם של האו"ם מינתה צוות כזה - אמרו הערב (יום ו') גורמים מדיניים בירושלים כי מדובר בהחלטה מיותרת.

 

הגורמים אמרו: "מדובר בהחלטה מיותרת, המהווה ביטוי לאובססיה התמוהה של המועצה לזכויות אדם ביחס לישראל. ההחלטה אינה נחוצה מהותית, לאור הבדיקה שמקיימת ישראל באופן יסודי ועמוק בנושא המשט - ראה ועדת איילנד, שסיימה את עבודתה, וועדת טירקל - שיושבת על המדוכה בימים אלה ממש". 

 

ח"כ עתניאל שנלר מקדימה הגיב גם הוא בתמיהה למינוי צוות החקירה הבינלאומי. הוא אמר, כי הדבר היחיד שמצריך חקירה הינו ישיבתו של שליט בשבי החמאס בניגוד לכל הכללים ולחוק הבינלאומי. "הייתי מצפה ממועצת זכויות האדם של האו"ם למלא את תפקידה המקורי, והוא לדאוג לזכויות אדם. גלעד שליט נימצא בשבי תוך כדי רמיסת כל החוקים הבין לאומיים. רואי שהאו"ם יחקור את תרומת ועדותיו לבניית האמון וקידום השלום במזרח התיכון", הוא אמר.

 

מועצת זכויות האדם של האו"ם הוקמה בשנת 2006, ומאז הייתה לגוף ניגוח נגד ישראל. מיום הקמתה עד ספטמבר אשתקד, למשל, קיימה המועצה חמש ישיבות דחופות בעניין ישראל, בעוד שרק ארבע ישיבות כאלה כונסו כדי לדון במשברים במדינות אחרות המוכרות כמפרות זכויות-אדם סדרתיות כמו מיאנמר, סודן, סרי-לנקה וקונגו.

 

המועצה נשלטת על-ידי מדינות אפריקניות ואסיאתיות, ובעבר חסמה ביקורת נגד מדינות סוררות כמו זימבבווה, בעוד שאישרה שלל החלטות המותחות ביקורת קשה על יחס ישראל לפלסטינים. ארה"ב הביעה בתקופת ממשלו של ג'ורג' בוש הבן סלידה מהגוף, אך עם בחירתו של ברק אובמה לנשיא החליטה וושינגטון להפוך לחברה בה, כדי לחזק את הקשרים עם האו"ם.

 

הצוות: תובע לענייני פשעי מלחמה ושופט בינ"ל

צוות החקירה הבינלאומי מורכב משלושה מומחים, שהוגדרו עצמאים: סר דזמונד דה-סילבה מבריטניה, התובע הראשי לשעבר

 לענייני פשעי מלחמה בבית הדין של האו"ם לנושא סיירה-לאון; קארל האדסון-פיליפס מטרינידד וטובגו - שופט לשעבר בבית הדין הבינלאומי שכיהן גם כתובע הכללי של ארצו; ומארי שאנתי דאיריאם ממלזיה, פעילה למען זכויות הנשים במדינתה, שעובדת בפורומים של האו"ם וארגונים באסיה.

 

צוות החקירה של האו"ם צפוי לבקר בישראל, טורקיה ועזה בחודש אוגוסט, כדי להיפגש עם עדי ראייה ולאסוף מידע. בחודש ספטמבר יגיש הצוות דו"ח בנושא למועצת זכויות האדם.

 

Read this article in English

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
המרמרה היום בחיפה
צילום: דודי כהן
ההשתלטות על הספינה
צילום: דובר צה"ל
מומלצים