שתף קטע נבחר

 

האו"ם נגד משטים: במיוחד עכשיו, סיוע מהיבשה

לאחר ששר הביטחון הזהיר כי ישראל לא תאפשר למשט מלבנון להגיע לעזה, אמר דובר האו"ם כי על ארגונים המבקשים לשלוח סיוע לרצועה לעשות זאת דרך היבשה, "במיוחד בזמנים רגישים, שבהם מתנהלות שיחות קירבה בין ישראל לפלסטינים"

ביום בו מועצת זכויות האדם של האו"ם מינתה ועדת חקירה לאירועי המשט לעזה, הודיע אמש (יום ו') דובר האו"ם כי על ארגונים המבקשים לשלוח סיוע לרצועת עזה לעשות דרך היבשה. הדברים נאמרו שעות אחרי ששר הביטחון, אהוד ברק, הבהיר שישראל לא תאפשר למשט שצפוי לצאת לדרך מלבנון להגיע לחופי הרצועה. 

 

הדובר, מרטין נסירקי, אמר בתדרוך לעיתונאים: "יש דרכים מקובלות להעביר סיוע דרך היבשה. זו הדרך שבה יש לשלוח סיוע לאנשים שם". הוא הבהיר כי עמדת האו"ם היתה ועודנה, שהסיוע ההומניטרי צריך להיות מעובר דרך המעברים לרצועת עזה, "במיוחד בזמנים רגישים אלה, שבהם מתנהלות שיחות הקירבה בין ישראל לפלסטינים".

 

הוא התייחס גם להעברת הסיוע על-ידי ישראל לרצועת עזה: "היתה התקדמות בהגדלת כמות הסיוע, אבל זה רחוק מלהספיק. אנחנו חוזרים ואומרים שחיוני להכניס אנשים וסחורות לשם".

 

בלילה שבין חמישי לשישי, האשימה שגרירת ישראל באו"ם, פרופ' גבריאלה שלו, את מארגני ספינות הסיוע ג'וניה וג'וליה ב"הגדלת המתיחות במזרח התיכון", ואמרה כי אין לבטל את האפשרות שהן נושאות נשק. במכתב למזכ"ל האו"ם באן-קי מון ולמועצת

 הביטחון כתבה שלו: "ישראל שומרת לעצמה את הזכות להשתמש בכל האמצעים האפשריים כדי למנוע מהספינות לשבור את המצור". שלו קראה גם לממשלת לבנון "לגלות אחריות" ולמנוע מהספינות לעזוב את המדינה: "מעשה שכזה ימנע הסלמה כלשהי".

 

שר הביטחון ברק אמר מוקדם יותר, כי ישראל מוכנה להעביר את הסיוע לעזה: "יש דרך להעביר סחורות שאינן כוללות נשק, תחמושת, וחומרי לחימה אל רצועת עזה דרך נמל אשדוד, כפי שהיה גם בעבר". הוא הזהיר, אם "המשט בכל זאת ייצא ויסרב להתלוות לספינות חיל הים לאשדוד, לא תהייה ברירה אלא לעצור אותו בים".

 

Read this article in English

 


פורסם לראשונה 23/07/2010 22:22

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משאית עם סיוע בכרם שלום. ארכיון
צילום: AP
גם זו דרך. מעבר רפיח
צילום: AFP
מומלצים