שתף קטע נבחר
 

אלביט הפקות מציגה: כך מוכרים צעצועי מלחמה

חברת אלביט מערכות משווקת אמצעי לחימה ללא פחות מ-42 מדינות, והיום היא הציגה לישראל ולעולם את ה"צעצועים" הכי חדשניים שלה - ואת הדרכים היצירתיות בהן היא משווקת אותם. בכיר בחברה: "אנחנו מוכרים לכל צבא מוצר עם קוד שמותאם לו...הטורקים מקבלים מוצר שהוא נחות יחסית"

תעשיית הנשק והאמל"ח (אמצעי לחימה) אינה קופאת על שמריה, וחברות התעשייה הביטחונית מוציאות מדי שנה אינספור פיתוחים ו"צעצועים" חדשניים. אלביט מערכות הישראלית, מחברות הציוד הביטחוני המובילות בעולם, משווקת אמל"ח ב-42 מדינות, וכדי למכור אותו בחו"ל, היא צריכה לדבר אל הלקוח בשפתו. 

 

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

לקראת תערוכת יורוסאטורי 2010 - תערוכה בינלאומית למכירת אמל"ח - שהתקיימה לאחרונה בפריז, צילמה אלביט מיצג הדמייה חדש, שבו היא מדמה את קרבות העתיד בסגנון הוליוודי.

 

במיצג מציגים שחקנים - צחי כהן ועמרי דורון - מחופשים לחיילים, לבושים במדי ב' צה"ליים, אבל משחקים חיילים שנראים אמריקניים במיוחד. השניים מציגים בפני הלקוחות סרטון הדמייה המדמה הסתערות של חיילים מצבא זר כלשהו, מצויידים בציוד מודיעיני של אלביט, על משהו שאמור להיראות כמו כפר נידח באפגניסטן.

 

אפגניסטן? הסרט צולם בעין נקובא, כפר ערבי שליו בהרי יהודה, בתוך הקו הירוק. "שילמנו לתושבי הבתים שבסרט המון כסף, כדי שיסכימו שהבתים שלהם יככבו ב'תפקיד' הזה", מספר ל-ynet בכיר באלביט.

 

הזירה השיווקית האמיתית: שדה הקרב

אלביט הציגה היום (א') את הצעצועים החדשים שלה בפני התקשורת הישראלית והעולמית, בתערוכה שקיימה במפעל בנתניה. הגאדג'טים המלחמתיים החדשים שנוצרו בשנתיים האחרונות כוללים את המיני ויפר - רובוט צילום זעיר, שהחיילים נושאים על גבם ושולחים לפניהם במהלך הלחימה לאיתור מחבלים, מטענים ומלכודות; הגארדיום - רכב בלתי מאוייש, המיועד לאיתור חדירות בגבולות ומשמש את צה"ל בגבול רצועת עזה; צריח לא מאוייש, שניתן להעמסה על מטוסים בנפרד מהטנק, ומתאים לצרכי הצבאות הזרים שמטיסים ציוד לצד השני של העולם; וכן מל"טים ומערכות מודיעין לווייני.

 

אלביט, כמו חברות תעשייה ביטחונית אחרות, כמעט ולא נפגעה מהמשבר הכלכלי הגלובלי: מדינות אינן מוותרות על נשק ואמל"ח גם כשהמצב הכלכלי בכי רע. דווקא השנה, כשהעולם מתאושש מהמשבר, אלביט מדשדשת: המנכ"ל, יוסי אקרמן, הודיע היום כי הוא צופה שהשנה לא יירשם גידול במכירות. ייתכן שזאת הסיבה לתנופה בשיווק האמל"ח.

 


צריח לא מאוייש מתוצרת אלביט מערכות: להעלות על המטוס ולשלוח לאפגניסטאן

 

"אלביט לא משקיעה הרבה בשיווק", אומר אקרמן, "השיווק שלנו הוא עוצמתם של המוצרים עצמם. יש לנו לקוחות מתוחכמים שיודעים בדיוק מה הם רוצים. הצבא האמריקני אינו הצבא האוסטרלי, ואנחנו תופרים לכל לקוח את החבילה שמתאימה בדיוק בשבילו". 

 

הלקוחות העיקריים של אלביט הם צבאות נאט"ו, השקועים במלחמה באפגניסטאן, וחלקם גם בעירק, ומתמודדים עם מה שצה"ל מכיר כבר עשרות שנים: מצוד אחר מחבלים בשטח בנוי, בניסיון לחסלם בלא להרוג אזרחים. לפני שאלביט משווקת את מוצריה בחו"ל, היא מנסה אותם על הלקוח מספר אחד שלה - צה"ל. "העובדה שמוצר נמצא בשימוש מוצלח בצה"ל מסייעת לשיווק שלו בצבאות אחרים", אומר אקרמן. 

 

"הטורקים מקבלים מוצר נחות, הכי טוב הולך לצה"ל"

אחד הלקוחות הכבדים של אלביט הוא הצבא הטורקי. בתעשייה הביטחונית הישראלית מצהירים שטורקיה ממשיכה לקנות אמל"ח ישראלי למרות המשבר בין שתי המדינות, ואקרמן הצהיר היום כי המשבר לא פגע כהוא זה במכירות החברה.  

 

המשבר עורר בציבור הישראלי חרדה ישנה: האם המוצרים שחברות ישראליות מוכרות בטורקיה עלולים לשמש נגד המדינה, אם היחסים ימשיכו להידרדר, וטורקיה "תחצה את הקווים" ותחבור לאיראן ולסוריה? אבל באלביט ממש לא מודאגים מהתרחיש הזה.

 

"כל המנהלים הבכירים באלביט הם קציני צה"ל בדימוס ובמילואים, שדואגים לביטחון המדינה יותר מאשר למכירות החברה ולא היו מעלים על דעתם לעשות משהו שיפגע בו", אומר ל-ynet בכיר באלביט, "הטורקים הם לקוח חשוב אבל הם רוכשים מוצרים שלא יכולים לפגוע בביטחון".

 

"מה שאנחנו משווקים בתערוכות הללו ומציגים בפני הלקוחות והתקשורת זה רק הטכנולוגיה, והטכנולוגיה היא רק חלק קטן מהעוצמה המבצעית של המוצר", מסביר אותו בכיר בחברה, "הטכנולוגיה זה רק 10%, וה-90% הנותרים זה קוד השימוש במוצר, וזה נשאר סודי. המוצר בלי הקוד הוא כלי ריק. גם אם מחבל או מדינת אוייב ישיג אותו, זה לא יהיה אסון".

 

"אנחנו מוכרים לכל צבא את המוצרים עם קוד אחר שמותאם לו, ואת הקודים שאנחנו מוכרים לצה"ל אף מדינה לא מקבלת, כולל האמריקנים. צה"ל מקבל את הקודים הטובים ביותר. גם האמריקנים מקבלים קודים שלצבאות אחרים אין גישה אליהם, כולל שותפיהם בנאט"ו. הטורקים, כמו מדינות שונות בעולם השלישי, מקבלים מוצר שהוא נחות יחסית, כיוון שאנחנו מודעים למגבלות ההתקשרות אתם ולחששות שעולים ממנה עוד הרבה לפני המשבר הנוכחי".


פורסם לראשונה 25/07/2010 20:10

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
רובוט מיני ויפר של אלביט: הולך לפני החיילים
צילום: אמיר לוי
מל"ט הרמס
מומלצים