LastPass: כספת וירטואלית לסיסמאות שלכם
חוששים מהאקרים למיניהם? תוכנת ניהול הסיסמאות LastPass מציעה דרך פשוטה לשמור את כל המידע הרגיש שלכם באופן מקוון
רבים משתמשים, בסופו של דבר, בסיסמה אחת או שתיים לכל האתרים, כדי לא להעמיס על הזיכרון (האנושי, כמובן.( את כל הפרטים האלה שומרים לעתים קרובות במחברת, על גבי פתק, או בקובץ לא מוצפן במחשב. הדפדפנים מציעים כלים לשמירה אוטומטית של שמות משתמש וסיסמה, אבל גם אלה אינם המנגנונים הבטוחים ביותר.
הכספת המקוונת
יש עוד אפשרות: להשתמש בתוכנה לניהול סיסמאות כמו .LastPass המפתחים מדגימים כבר בהתקנת התוכנה את היתרון שלה: היא סורקת את המחשב ומאתרת את הפרטים ששמרתם בכלים שמציעים הדפדפנים במחשב - באקספלורר, בפיירפוקס, בכרום ובאופרה. אם אנחנו מצליחים לאתר את הסיסמאות תוך שניות, מסבירים המפתחים, תחשבו מי עוד יכול לשים עליהם יד.
התוכנה "מתלבשת" על הדפדפנים בתור תוסף ויכולה להחליף את המנגנון המובנה שלהם. כל הפרטים האישיים מוצפנים ונשמרים ב"כספת הווירטואלית" של ,LastPass שמוגנת באמצעות סיסמה אחת. הרעיון הוא, שזו תהיה הסיסמה האחרונה שתצטרכו לזכור, ועדיין מאוד לא מומלץ לבחור בסיסמה קלה לניחוש. במקרה שהסיסמה הקלה תתגלה, כל הפרטים האישיים שלכם עלולים להיחשף.
לאחר ההתקנה תתבקשו ליצור פרופיל משתמש ב,Pass Last-- שבעזרתו תוכלו להתחבר אל אתר החברה מכל מחשב ולשלוף את הסיסמאות שלכם. אם תתקינו את התוכנה על מחשב נוסף, היא תסנכרן את הרשימה שיצרתם באופן אוטומטי.
בפעם הבאה שתיכנסו אל אתר ששמרתם ברשימה, LastPass תציע למלא את פרטי הכניסה בלחיצת כפתור. התוכנה תזהה גם אתרים חדשים ותציע לשמור את המידע בכספת שלה, במקום בזיכרון של הדפדפן.
כל הביצים בסל מאובטח
התוכנה כוללת תמיכה בעברית באופן חלקי: התפריטים וההסברים מופיעים בעברית, אבל מדי פעם מתגנבות כמה שורות באנגלית. ויש מגוון נאה של שירותים נוספים: שמירה מאובטחת של פתקים, אפשרות לשיתוף הפתקים, יצירה אוטומטית של סיסמאות חזקות, גישה אל האתר עם סיסמה חד-פעמית ועוד.
LastPass מציעה דרך קלה ופשוטה לשמור את כל המידע הרגיש, אבל תמיד קיימת סכנה אחרת, של אחסון כל הביצים בסל אחד. הלך הסל? הלכו שמות המשתמש והסיסמאות.
להורדת התוכנה