המדינה דורשת מלפידות לפנות את חלץ
לטענת המדינה חזקת החברה בקרקע פקעה ביוני 2006 - וכן החברה הטמינה שלא כדין פסולת ב-2 אתרי קידוח לא פעילים. לפידות: "ההטמנה בוצעה בכפוף לכל האישורים מגורמי איכות הסביבה"
המדינה דורשת מחברת חיפושי הנפט לפידות לפנות את מחנה חלץ, ולפצות אותה ב-30 מיליון שקל. לטענת המדינה, החזקה שהוענקה ללפידות בשטח מחנה חלץ, העומד על כ-180 דונם, פקעה ב-29 ביוני 2006. כמו כן טוענת המדינה כי לפידות הטמינה פסולת ב-2 אתרי קידוח לא פעילים והסבה נזק סביבתי.
- הגבעות הולידו עכבר: מאגר מגד 5 מספק רק 383 חביות ליום
במכתב ששיגרו לחברה פרקליטות מחוז דרום מטעם מינהל מקרקעי ישראל נכתב כי "בשלהי שנות ה-50 הוענקה לחברה חזקת חלץ מכוח חוק הנפט, לבקשת החברה ובהמלצת שר האנרגיה והתשתית, חתמו המנהל והחברה על חוזי חכירה בנוגע לקרקע לטובת מחנה התארגנות לצורך הפקת נפט בלבד.
"חזקת חלץ פקעה בתאריך 29 ביוני 2006, ועל פי הוראות חוק הנפט פקעו בה בעת זכויות החכירה של החברה במחנה חלץ. החברה הורשתה לשמש כקבלן של המדינה לביצוע העבודות הדרושות מכוח חוק הנפט עד ליום 31 במאי 2007 . על אף פקיעת זכויות הנפט, ממשיכה החברה להחזיק במחנה חלץ, וזאת ללא הסכמת המנהל, בניגוד למטרת החוזה וללא תשלום כלשהוא למנהל עבור דמי שימוש ראויים".
"בנוסף, החל משנות ה-90 ועד סוף שנת 2007 , ניצלה החברה את המקרקעין בניגוד למטרת חוזה החכירה והפיקה רווחים מהטמנת פסולת תעשייתית ב-2 אתרי קידוח לא פעילים".
המדינה מעריכה את התמורה בגין השימוש בקרקע מאז פקיעת הזכויות בכ-1.5 מיליון שקל, ואת הנזק הסביבתי מהטמנת הפסולת בכ-30 מיליון שקל.
בפרקליטות סיכמו כי "החברה נדרשת לסלק ידה ממחנה חלץ ומשטח אתרי ההטמנה ולהסדיר את חובה למנהל בתוך 45 יום. במידה ולא תעשה כן, תוגש כנגדה תביעה לסילוק יד ולתשלום דמי שימוש ראויים".
מהחברה נמסר בתגובה: "מדובר במחזור של תביעות ודרישות ישנות. ההטמנה בוצעה בתקופה שבה החברה הייתה ממשלתית. בנוסף, ההטמנה בוצעה בכפוף לכל האישורים מגורמי איכות הסביבה. הוויכוח הוא בעיקרו ויכוח כספי שהחברה בוחנת אותו, ותבוא בדין ודברים עם המינהל למען הסדרת העניין".