שתף קטע נבחר
 

מתכונים לבראנץ' בינלאומי

רוטב צ'ימיצ'ורי מארגנטינה, סלמון מהים הצפוני וסלט רוקפור מצרפת. הנה שני מתכוני בראנץ בניחוח בינלאומי

סטייק סלמון ברוטב צ'ימיצ'ורי 

המרכיבים:

300 גרם פילה סלמון טרי

שמן זית

רוטב צ'ימיצ'ורי:

1 פלפל אדום

1 פלפל צהוב

1 פלפל ירוק

1 בצל סגול

מיץ מלימון אחד

5 שיני שום

5 ענפי פטרוזיליה

5 ענפי כוסברה

מלח ופלפל שחור גרוס

שמן זית

 

אופו הכנה:

1. הצ'ימיצ'ורי: חותכים את הפלפלים ואת הבצל הסגול לקוביות קטנות ומניחים בקערה. קוצצים דק את הכוסברה ואת הפטרוזיליה ומוסיפים לפלפלים. מוסיפים לתערובת את שיני השום, מיץ הלימון ושמן הזית, ממליחים ומפלפלים לפי הטעם ומניחים במקרר למשך שעתיים לאיחוד טעמים.

 

2. מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הסלמון משני צידיו עד שהוא מבושל. מעבירים לצלחת הגשה, מניחים צ'ימיצ'ורי ומגישים.


סלט, לחם ומשקה. בראנץ' בפטפוט (צילום: בועז לביא)

 

סלט רוקפור

המרכיבים:

עלי חסה שטופים ומיובשים

פרוסות מלפפון

עגבניות שרי

אגס שבושל ביין אדום וקורר

גבינת רוקפור

אגוזי מלך

רוטב רוקפור:

500 מ"ל שמן קנולה

100 גרם גבינת רוקפור

100 גרם גבינת פרמזן

5 שיני שום

150 גרם מיונז

100 מ"ל מים

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

1. מניחים את הגבינות בקערת מעבד ומזון וטוחנים אותן.

2. מוסיפים את השום ואת המיונז וממשיכים לטחון עד קבלת מרקם אחיד.

3. מוסיפים בזילוף איטי את השמן תוך כדי עיבוד ולבסוף מדללים במים. מוסיפים פלפל שחור לפי הטעם ושומרים בקירור עד ההגשה.

4. הסלט: מניחים את הירקות בקערת סלט. יוצקים כמות רצויה של רוטב, מערבבים היטב ומפזרים מעל אגוזי מלך, גבינת רוקפור חתוכה לקוביות קטנות ופרוסות של אגס מבושל. מגישים מיד.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים