שתף קטע נבחר
 

ירוק עד: פשטידת ברוקולי

פשטידה יכולה להיות ארוחה בפני עצמה, היא מלאה בכל טוב ויכולה להיות טעימה גם כשהיא קרה. אוהבי הברוקולי מוזמנים לביס מפשטידה קלה להכנה

שלא כמו הנשיא בוש אני מאד אוהבת את התפרחת הירוקה של הברוקולי, וכשהיא מגיעה בתוך פשטידה זה אפילו טוב יותר. בכלל, פשטידות עושות את החיים קלים יותר, מערבבים כמה חומרים, שופכים לתבנית, אם רוצים, מכסים בשכבה של גבינה צהובה, ישירות לתנור ואחרי בערך 20-30 דקות יש לכם מנה עיקרית שתשמח לשתף סלט ירוק בחגיגה.

 

פשטידת ברוקולי

המרכיבים (לתבנית בקוטר 24 ס"מ):

2 ראשי ברוקולי טרי או 1 חבילה (800 גרם) של ברוקולי קפוא

סלסלת פטריות טריות פרוסות

2 בצלים בינוניים קצוצים

1 ביצה

1 כף פירורי לחם

1כף מיונז

1 כף שמן לטיגון

מלח

אופציה: 1 כוס גבינת קשקבל מגוררת


כמנה עיקרית או כתוספת. פשטידת ברוקולי (צילום: מור אלזון)

 

אופן ההכנה:

  1. מבשלים את פרחי הברוקולי עד שהם רכים.
  2. במחבת גדולה מטגנים בשמן את הבצל, אחרי כ-15 דקות, כשהבצל זהוב, מוסיפים את הפטריות וממשיכים בטיגון כ-5 דקות.
  3. מסננים את פרחי הברוקולי וקוצצים.
  4. מערבבים בקערה את הברוקולי, הפטריות והבצל, הביצה, פירורי הלחם, המיונז ו-1/2 כוס גבינת קשקבל, ומערבבים עד לקבלת עיסה אחידה.
  5. שופכים את העיסה לתבנית, מפזרים את 1/2 הכוס הנותרת של גבינת הקשקבל ומכניסים לתנור לכ-20 דקות לחום של 220 מעלות. הפשטידה מוכנה כשקיסם הננעץ בה יוצא יבש.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
עם גבינה או בלי גבינה
מור אלזון
מומלצים