בראנץ' בניחוח טריאקי
רוטב טריאקי הוא אחת ההמצאות הגדולות ביותר של המטבח היפני. הנה שני מתכוני בשר שמתאימים לבראנץ' שמבוססים על הרוטב המתקתק
גלילת סינטה ברוטב פטריות וטריאקי
המרכיבים (ל-4 מנות):
200 גרם נתח סינטה נקי משומן, פרוס לפרוסות דקות מאוד או דפוק דק כמו שניצל
גבעולי בצל ירוק
קמח
ביצה
פירורי לחם מוזהבים
לרוטב:
סלסלת פטריות טריות
1/4 כוס שמנת מתוקה
4 כפות רוטב טריאקי
מעט עלי טימין טריים
פלפל שחור גרוס
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
1. חותכים את הבצל הירוק למקטעים באורך 7 ס"מ – משתמשים בחלק התחתון בלבד.
2. מניחים פרוסת בשר על משטח העבודה, מסדרים גבעול בצל בצל ירוק על הפרוסה ומגלגלים תוך הידוק. חוזרים על התהליך עם שאר הפרוסות.
3. מחממים שמן לטיגון עמוק. מניחים את הקמח ואת פירורי הלחם בקערות שטוחות, טורפים את הביצה ומניחים גם אותה בתוך קערה שטוחה. מצפים את גלילות הבשר בקמח,אחר כך בביצה ולבסוף בפירורי לחם.
4. מטגנים את הגלילות בשמן עמוק עד שהן מזהיבות מכל הצדדים. מוציאים ומניחים על צלחת שרופדה בנייר סופג.
5. הרוטב: מנקים את הפטריות וחוצים אותן לאורך.
6. מחממים מעט שמן במחבת, מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מתחילות להשחים. מוסיפים רוטב טריאקי, שמנת מתוקה, טימין קצוץ ופלפל שחור גרוס ומבשלים עד שהרוטב מסמיך מעט.
7. הגשה: מסדרים את הגלילות בצלחת הגשה, יוצקים עליהן את הרוטב ומגישים.
גלילת סינטה בפטריות וטריאקי (צילום: בועז לביא)
נתחי פרגית במרינדה
המרכיבים (ל-5 מנות):
1 ק"ג נתחי "פרגית" (ירכי עוף ללא העצמות)
למרינדה:
1 כף תערובת תיבול עוף
1/2 כוס שמן זית
1/2 כוס רוטב טריאקי
1/2 כף פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי המרינדה בכלי שניתן לסגור, מוסיפים את נתחי הבשר, מערבבים היטב, מכסים ומעבירים למקרר. משרים את הבשר במקרר במשך יומיים.
2. מוציאים את נתחי הבשר מהמרינדה וצולים בגריל.