עומדת על הראש: עוגת תפוחים וקרמל
עוגה חגיגית ומרשימה, שעליה פרוסות תפוחים מקורמלות. תוספת מפתיעה של קמח תירס מעניקה לה מרקם פריך קליל ומיוחד
עוגת תפוחים וקרמל הפוכה
המרכיבים:
3/4 כוס 175) גרם) סוכר
3 כפות מים
125 גרם חמאה רכה
2 תפוחי גרנד גדולים
1 כפית תמצית וניל טהור
2 ביצים מופרדות
קליפה מגוררת מ1/2- לימון
1 כוס 140) גרם) קמח
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/3 כפית מלח
3 כפות 30) גרם) פולנטה (קמח תירס)
1/3 כוס חלב
(צילום: גיא בלומנשטיין)
אופן ההכנה:
- במחבת קטנה וכבדה מניחים 1/3 כוס מהסוכר עם 3 כפות מים. מערבבים מעט בכף עץ עד שהסוכר רטוב.
- מבשלים מעל להבה בינונית-גבוהה כ2- דקות תוך כדי ערבוב, עד שהסוכר נמס.
- ממשיכים לבשל מבלי לערבב ותוך השגחה, עד שהסוכר נמס ומקבל צבע קרמל זהוב (בזהירות שהקרמל לא יישרף.( מסירים מיד מהאש ומוסיפים פנימה בזריזות 2 כפות 25) גרם) מהחמאה תוך כדי ערבוב מהיר, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים מיד לתבנית משומנת בקוטר 24 ס"מ, מטלטלים אותה מעט לפיזור הקרמל (שלא יהיה אחיד) בתחתית ומניחים לצינון בצד.
- קולפים את התפוחים, חוצים אותם ופורסים כל חצי לפרוסות בעובי 3 מ"מ. מניחים את הפרוסות בחפיפה בצפיפות מעל לקרמל בעיגולים בצורת מניפה, כאשר מתחילים בעיגול החיצוני וממשיכים בעיגול הפנימי עד שתחתית התבנית מלאה.
- בקערת מיקסר שמים את החמאה שנותרה עם הסוכר שנותר והוניל ומקציפים בעזרת הוו השטוח במהירות בינונית כ-2 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים את החלמונים בזה אחר זה ומקציפים היטב לאחר כל הוספה. מוסיפים את גרידת הלימון.
- מנפים ביחד את הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערה בינונית, מוסיפים את הפולנטה ומערבבים במהירות נמוכה.
- מוסיפים לתערובת החמאה את תערובת הקמח לסירוגין עם החלב, לפי סדר: קמח, חלב, קמח, חלב, קמח
- בקערת מיקסר נקייה מקציפים את החלבונים לקצף יציב וגמיש ומקפלים אותו לתערובת בשני סבבים.
- מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות. למשך 35-30 דקות, עד שהעוגה בצבע זהוב, יציבה וקיסם המוחדר פנימה יוצא נקי.
- מניחים מעל לרשת צינון כ25- דקות, מעבירים סכין מסביב לדפנות לשחרור והופכים מעל לצלחת הגשה. מגישים חם עם כדור גלידת וניל.
עוגת תפוחים וקרמל
צילום: גיא בלומנשטיין
מומלצים