הכינים עמידות יותר נגד התכשירים: המלצות חדשות
הכינים לא מתרגשות במיוחד מהמלחמה נגדן, והאיגוד האמריקני לרפואת ילדים בארה"ב ממליץ לשנות את הטקטיקה. בין ההמלצות: שלושה טיפולים במקום שניים ובידוד של בובות בשק לשבועיים. מזכ"ל איגוד רופאי הילדים בישראל ל"ידיעות אחרונות": יש להתייעץ עם רופא ילדים בנוגע לתכשיר המתאים
ניצחון נוסף לכינים בקרב האינסופי נגד הגירודים: האיגוד האמריקאי לרפואת ילדים ממליץ להורים לערוך מעתה שלושה טיפולים רצופים נגד המטרד במקום שניים כפי שהומלץ עד עתה, בניסיון להתגבר על העמידות הגוברת של הטפיל המגרד נגד התכשירים המיועדים להשמיד אותו.
ההמלצה: טיפולים חלופיים
בכל העולם נחשבות כינים למפגע השני בשכיחותו בקרב ילדים בגיל בית הספר, אחרי צינון. כל הורה מכיר את הטיפולים המייגעים ואת הסירוקים הכואבים בניסיון להיפטר מהכינים, אולם עכשיו מתברר שהדור הנוכחי של הכינים קשה עוד יותר להכחדה מכפי שסברו קודם. לדברי האיגוד האמריקאי לרפואת ילדים, חלק ניכר מהתכשירים שנמכרים ללא מרשם רופא נגד כינים ואחדות מתרופות המרשם המיועדות לכך איבדו לחלוטין את יעילותן, לאחר שהכינים פיתחו עמידות נגדם.
בהנחיות החדשות של האיגוד, שפורסמו אתמול, ממליצים רופאי הילדים להורים לעשות שימוש בטיפולים חלופיים אשר אינם מבוססים על חומרי הדברה. בין השאר הם ממליצים על סירוק במסרק צפוף להוצאת הכינים וביציהן מתוך שיער הילדים. פתרון אחר שהם מציעים: מריחת סבון פנים בשם צטפיל על השיער והשארתו למשך הלילה במטרה לחנוק את הכינים. אף שהשיטות המדוברות מוזכרות במפורש בהנחיות החדשות, מזהירים דוברי האיגוד כי אין כל ודאות שהטיפולים האלה אכן יעבדו.
נשיאת המועצה לבריאות בגיל בית הספר של האיגוד האמריקאי לרפואת ילדים, ד"ר סינתיה דבור, אמרה אתמול כי אף שההורים הם אלה שנושאים בדרך כלל במטלה של הכחדת הכינים, ייתכן שרופאי ילדים יצטרכו להשתתף במלחמה נגדם, בעיקר על רקע העמידות הגוברת של הטפיל לטיפולים הרגילים. לדבריה, את עמידות הכינים ואת העובדה שכמעט בלתי אפשרי להיפטר מהן אפשר להסביר בשימוש בכמות לא מספקת של התכשיר נגדן ובאיחור בטיפול השני, שאמור להיערך בתוך שבוע עד עשרה ימים מהטיפול הראשון. לדברי האיגוד, ילדים בעלי שיער ארוך זקוקים לטיפול אינטנסיבי יותר מזה שמופיע בהוראות.
ההנחיות החדשות: הגדלת מספר הטיפולים
בהנחיות האיגוד החדשות ממליצים הרופאים לערוך את הטיפול השני ביום
התשיעי מהטיפול הראשון, ולא בשביעי. אולם במקרה של כינים עקשניות שאינן מגיבות לטיפולים מומלץ לערוך שלושה טיפולים: ביום הראשון, השביעי וה13- עד ה,15- כדי להיפטר מכינים חדשות שממשיכות לבקוע. במקרה שהתכשירים אינם עוזרים יש לפנות לרופא כדי לשקול שימוש בתרופות חזקות יותר. עוד ממליץ האיגוד לבדוק את ראשי הילדים בתכיפות גדולה, אחרי שהייה במחנות קיץ ואחרי שהייה בבתי חברים, כדי לגלות הדבקה בשלב מוקדם ככל שניתן. מרגע ההידבקות ועד הגירוד עובר חודש. על פי ההנחיות החדשות, יש להרתיח רק פריטים שבאו במגע ישיר עם ראשו של הילד בפרק זמן של 48 שעות לפני הטיפול. אין צורך להרתיח את כל כלי המיטה, וניתן בהחלט להסתפק בכיבוס הציפית בלבד.
מזכ"ל איגוד רופאי הילדים בישראל, ד"ר צחי גרוסמן, המליץ אתמול להורים שמתקשים להתמודד עם בעיית הכינים העמידות של ילדיהם להתייעץ עם רופא ילדים בנוגע לתכשיר המתאים.