הצצה ראשונה: פיירפוקס 4
לשוניות קבועות, ניהול נוח של הרחבות והבטחה לשיפור בביצועים - מה חדש בדפדפן פיירפוקס 4?
קרן מוזילה, מפתחת את דפדפן פיירפוקס, ממשיכה לנסות לשפר ולייעל את הגלישה בלשוניות בגירסה 4 של הדפדפן, שבטא שניה שלו יצאה אתמול (ג'). הגירסה זמינה להורדה ב-24 שפות, אבל עדין לא בעברית.
אז מה חדש?
השינוי הבולט לעין הוא המיקום של הלשוניות. בפיירפוקס הזיזו אותן מעל שורת הכתובות וסרגל הכלים שהוקטן. זאת בדומה לממשק של דפדפן כרום של גוגל.
בנוסף, בפיירפוקס מאפשרים ליצור קבוצת לשוניות קבועה לאתרים בצד, - למשל לצורך פתיחת המייל, פייסבוק, ועוד אתרים שגולשים בהם באופן יום יומי ושוטף. קליק ימני על הלשונית ובחירה ב-Make into App Tab תקטין את הלשונית לגודל של אייקן בצד שמאל, ותמנע את סגירתו בטעות - זאת בדומה לאפשרות Pin Tab בכרום.
חלק מהשינויים בממשק הוצגו כבר בגירסת הבטא הראשונה שהייתה פחות יציבה. לשורת הכתובת, למשל, הוסיפו אפשרות לחפש לשוניות שכבר פתחתם. אם אתם מקלידים כתובת של אתר שפתוח אי שם בין 30 הלשוניות שלכם, אפשר לפתוח אותו מחדש, או פשוט לקפוץ ללשונית שכבר פתוחה.
הדפדפן יהחדש תמוך ב-HTML5 ובפורמט בשם WebM לצפיה בווידאו ב-HD. במוזילה אומרים ששיפרו את מהירות התגובה והגלילה, שיפור בביצועים ביישומים שמבוססים על JavaScript והוסיפו יכולות הנפשה למפתחים בעזרת CSS Transitions. עוד ניסו לשפר בפיירפוקס את ניהול ההרחבות, על מנת שיהיה קל וברור יותר מהגירסה הקודמת.
במוזילה מבטיחים שתתוסף אפשרות לסנכרן את הדפדפן בין מכשירים, כך שתוכלו לגלוש בדיוק מאותה נקודה שבה עצרתם במכשיר אחד ולהמשיך בשני - עם הלשוניות הפתוחות, ההגדרות הסיסמאות ועוד. כמו כן יציעו בפיירפוקס הגדרות פרטיות משופרות ושקופות יותר, שיאפשרו לכם לראות איזה מידע אוסף עליכם כל אתר שאתם מבקרים בו.
אפשר לחכות
נראה כי כמו תמיד מפתחי הדפדפנים בעיקר משלימים פערים אחד מול השני בממשק ובנוחות השימוש. זאת במקביל לעבודה על הליבה שאמורה להפוך את הדפדפן למהיר יותר, ותמיכה בטכנולוגיה וביישומים מתקדמים יותר.
עדיין אין תמיכה בהרחבות לדפדפן, וסביר להניח שההרחבות מהגירסה הקודמת פשוט לא יעבדו. הגירסה מספיק יציבה עבור מי שרוצה לשחק ולהתנסות בה, אבל אין סיבה למהר ולהתקין ואפשר בהחלט להסתפק בגירסה הנוכחית (3.6), עד אשר תצא הגירסה החדשה באופן רשמי.