שתף קטע נבחר
 

צבא הודו רוכש מ-BAE ורולס רויס 57 מטוסים

עסקת ענק בין ניו דלהי לתאגידים הבריטים. שתי חברות הענק יספקו לחיל האוויר עשרות מטוסים בסכום כולל של יותר ממיליארד דולר. ראש ממשלת בריטניה: "דוגמא מצוינת לשותפות הגנתית-תעשייתית של הודו ואנגליה"

תאגיד הענק הבריטי BAE מערכות, המעסיק כ-107 אלף עובדים ברחבי העולם, הודיע היום (ד') כי ישתף פעולה עם חברת רולס רויס באספקה של 57 מטוסי "הוק" לאימון צבאי עבור הודו. ראש ממשלת בריטניה דיויד קמרון אמר כי העסקה מוערכת בכ-700 מיליון פאונד (1.09 מיליארד דולר).

 

שווי חלקו של BAE בחוזה נאמד בכ-500 מיליון פאונד, כאשר 200 מיליון נוספים ישולמו לרולס רויס. הסכום צפוי לסייע לצמיחתן של חברות התעשייה הצבאית הבריטיות שחיפשו דרך להיכנס אל שוק הצבא ההודי הענק שרכישת הציוד עבורו נשלטה ברובו על ידי חברות רוסיות, אמריקאיות וישראליות.

 

יצוין כי במהלך השנים ישראל היתה זו שמכרה להודו מטוסי הדרכה, סימולטורים ואמצעי ניווט במאות מיליוני דולרים, מערכות התרעה בעלות של יותר ממיליארד דולר ומערכות הגנה אוויריות שעלותן מוערכות גם כן במיליארדי דולרים.

 

בריטניה והשוק ההודי

ניו דלהי מתכוונת להשקיע יותר מ-100 מיליארד דולר בעשור הקרוב כדי להחליף את מערכות ההגנה הישנות שלה, שנרכשו עוד בימי ברית המועצות. תאגיד BAE, קבלן התעשייה הצבאית הגדול באירופה יספק 40 מטוסי אימון לחיל האוויר ההודי ואת שאר המטוסים לחיל הים.

 

ראש הממשלה הבריטי המבקר בהודו אמר כי "זוהי דוגמא מצוינת לשותפות הגנתית-תעשייתית של הודו ואנגליה וההסכם הזה יביא להטבות כלכליות משמעותיות לשתי המדינות. זו עדות לפעולה של מדיניות החוץ הכלכלית החדשה שלנו".

 

קמרון, שזהו ביקורו הראשון בהודו מאז נכנס לתפקידו במאי השנה, מוביל משלחת הכוללת שישה שרים בריטים ויותר מ-30 אנשי עסקים בכירים מהחברות הגדולות ביותר בבריטניה במטרה להוכיח להודים שהבריטים רציניים מאוד בנוגע לבניית שותפות עסקית בין שתי המדינות.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ראש ממשלת בריטניה דייויד קמרון לאחר חתימת החוזה בהודו
צילום: AFP
מומלצים