שתף קטע נבחר
 

ירוק בצלחת: שני סלטים לבראנץ'

לצד מנות הביצים, הדגים המלוחים, הגבינות והמאפים מומלץ להגיש תמיד סלט או שניים. הנה שני סלטים שמתאימים במיוחד

סלט קיסר

המרכיבים:

 

5 לבבות חסה

100 גרם קרוטונים

50 גרם גבינת פרמזן מגוררת גס

4 נתחי חזה עוף

מעט שמן זית

לרוטב קיסר (לכמות של כ-1 ליטר רוטב):

5 פילה אנשובי

50 גרם צלפים

10 שיני שום

1 ביצה

2 חלמונים

850 מ"ל שמן סויה

150 מ"ל שמן זית

40 גרם גבינת פרמזן מגוררת

40 גרם חרדל


הסלטים של "Frame"

 

אופן ההכנה:

1. הרוטב: מניחים את כל המרכיבים מלבד חוץ מהשמן בקערת מעבד מזון עם להב מתכת ומפעילים.

2. מוסיפים את שני סוגי השמן בזילוף איטי לתוך מעבד המזון בזמן שהוא פועל, עד קבלת מרקם אחיד. מצננים את הרוטב במקרר.

3. הסלט: שוטפים היטב את עלי החסה, מייבשים ומניחים בקערת סלט. מטגנים את חזה העוף במעט שמן זית עם שהוא מבושל. מצננים מעט וחותכים לרוחב לפרוסות.

4. יוצקים כ-4 כפות רוטב לקערה, מערבבים את החסה, מפזרים גבינת פרמזן מפוררת וקרוטונים, מעל מניחים את פרוסות חזה העוף ומגישים.

 

סלט קופיפי

המרכיבים:

5 לבבות חסה

250 גרם עלי בייבי

50 מ"ל רוטב בון

חופן קוביות אננס

חופן גרגרי תירס

חופן קרוטונים

חופן עגבניות שרי

לרוטב בון (לכמות של כ-1 ליטר רוטב):

24 שיני שום בינוניות

3 כפות חרדל גרגירים

2 כפות דבש

חופן עלי טימין טריים

5 כפות סוכר

100 מ"ל שמן שומשום

100 מ"ל שמן זית

100 מ"ל חומץ בלסמי

700 מ"ל שמן סויה

1 כפית מלח

1 כפית פלפל לבן

 

אופן ההכנה:

1. הרוטב: מניחים את כל המרכיבים מלבד שלושת סוגי השמן בקערת מעבד מזון עם להב מתכת מג'ימיקס ומפעילים.

2. מוסיפים את השמנים בזילוף איטי לתוך מעבד המזון בזמן שהוא פועל, עד קבלת מרקם אחיד. מצננים את הרוטב במקרר.

3. הסלט: מניחים את מרכיבי הסלט בקערת סלט, מערבבים היטב ומגישים.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים