ברלוסקוני נפרד מהשותף לדרך ופירק את מפלגתו
בקרוב עשויים אזרחי איטליה להיקרא לקלפיות. סירובו המתמשך של ראש הבית התחתון בפרלמנט, ג'יאנפרנקו פיני, להתפטר, הביא את ראש הממשלה לפרק את מפלגת השלטון
חודשים ארוכים של מתח אישי הגיעו לשיא - והובילו למשבר פוליטי חמור. ראש ממשלת איטליה, סילביו ברלוסקוני, הודיע בצהריים (יום ו') על החלטתו לפרק את מפלגתו. זאת בעקבות סירובו של שותפו הקואליציוני לשעבר ויו"ר הבית התחתון הנוכחי בפרלמנט, ג'יאנפרנקו פיני, להתפטר מתפקידו - והצהרתם של עשרות מחברי "מפלגת אנשי החופש" כי ייפרשו משורותיה אם יכפה ברלוסקוני את המהלך.
את האש הציתה אתמול הודעת גינוי חריפה שפרסמה הנהגת המפלגה נגד פיני, שהואשם כי היה אחראי להתססת הרוחות במפלגת השלטון והטיח "ביקורת הרסנית נגד ההחלטות שהתקבלו במפלגה".
ההצהרה הביא לשיא את המתח שבין ברלוסקוני לבין פיני, חבר לשעבר במפלגה הניאו-פשיסטית שנחשב למי שהיה בעל בריתו העיקרי של ברלוסקוני מאז החל את דרכו הפוליטית, לפני 16 שנים.
ברלוסקוני התייחס אתמול להתפתחויות במסיבת עיתונאים שבה הסביר כי "ניסינו לעשות כל מה שיכולנו איתו. זה כבר הפך בלתי אפשרי, ולא אהיה מוכן לקבל את ההתנגדות שלו". הוא דרש פיני לעזוב את תפקידו, אולם מקורביו סיפרו כי אין לו שום כוונה להיענות לבקשתו".
במפלגתו של ברלוסקוני הודיעו כי לנוכח התנגדותו של פיני לעזוב את שורות המפלגה, ידרשו, במידת הצורך, את התערבות מערכת המשפט בפרשה. עם זאת, נרשמו קולות בקרב תומכיו שהביעו תמיכה בפרישת פיני מהסיעה לטובת הקמת מפלגה חדשה.
ברלוסקוני ניסה לשדר חוסן והצהיר כי ממשלתו אינה נתונה לסיכון, אך בסביבתו של פיני אמרו כי לפחות 34 צירים בבית העליון ייפרשו ברגע האמת ובהוראה של פיני, מה שעלול להטות את הכף בבית העליון לרעתו. אם אותו תרחיש אכן יצא אל הפועל, נראה כי בחירות בזק בארץ המגף יהיו צעד בלתי נמנע.
בעיני יו"ר האופוזיציה באיטליה מחייבת חומרת המשבר האחרון את ברלוסקוני להכריז במהרה על בחירות חדשות, אך שם ממתינים עדיין בדריכות למהלכים הבאים של פיני, ובמקרה שאכן יודיע על פרישה - האם יוכל לצבור כוח משמעותי שיוכל להביא לפירוק הממשלה הקיימת.
גם לעיתונים בארץ המגף יש בטן מלאה על ראש הממשלה. בתחילת החודש הם קיימו שביתה נגד מה שהם מכנים "חוק סתימת הפיות", שיגביל את יכולתם של חוקרים ותובעים לבצע האזנות סתר, ויאסור על התקשורת לפרסם תמלילים שלהן.