שתף קטע נבחר
צילום: index open

טיול בלונדון בשלושה תקציבים

פיש אנד צ'יפס או מסעדת יוקרה? דירת חדר או מלון מפואר? לצפות במופעי רחוב או להזמין מראש כרטיסים לאופרה? לונדון מציעה שלל אפשרויות לתייר, לכל אחד - ולכל טעם

לונדון היא עיר יקרה יחסית לערים מרכזיות אחרות באירופה, ואפשרויות הבילוי והקניות קורצות בה מכל פינה. עם זאת, ההוצאות על הביקורים באתרים הן סבירות בזכות העובדה שלחלק לא מבוטל מהמוזיאונים מתאפשרת כניסה ללא תשלום. טווח המחירים המובא לפניכם מתייחס להוצאה ממוצעת לאדם ליום, כולל אוכל, לינה, כניסה לאתרים ובילויים - אך לא כולל שופינג.

 

מזג האוויר בלונדון בימים הקרובים: 

 


לא לשכוח להתקשר הביתה (צילום: רויטרס)

 

150-100 ליש"ט - פלאפל או פיש אנד צ'יפס?

לינה: אכסניות ובתי מלון זולים כדאי לחפש באזור שפרד'ס בוש (Shepherd's Bush), קמדן טאון (Camden Town), פדינגטון (Paddington), תחנת ויקטוריה (Victoria), קינג'ס קרוס (King's Cross) ו-יוסטון (Euston). ברחבי העיר פזורות בהמוניהן דירות אירוח B&B (Bed & Breakfast), וכמה אכסניות נוער פתוחות 24 שעות ביממה בכל ימות השנה.

 

אפשרות לינה נוספת המתאימה במיוחד למשפחות היא מלון דירות, שבו כל דירה מצוידת במטבחון. רצוי מאוד להזמין מקום טרם הגעתכם, ואם אתם מתכננים לשהות בלונדון מספר שבועות ומעדיפים שלא לכלות את כספכם על לינה, תוכלו לחפש דירות בשכירות מִשְנה (Sublet). פרטים על כך ניתן למצוא באתר.

 

אוכל: את המטבח הבריטי מסמלים, לפחות בעיני התיירים, הפיש אנד צ'יפס (Fish & Chips) ותפוחי האדמה האפויים (Jacket Potatoes), שבעבר נמכרו כמעט בכל קרן רחוב. היום פופולריות יותר גם מזללות העוף הצלוי, ההמבורגרים, המאפים הממולאים מאיי הודו המערבית ואפילו הפלאפל או השווארמה ,שהאנגלים מכנים גם בשם "דונר קבב" (Doner Kabab). לא תתקשו למצוא בלונדון מסעדות אתניות או מקומיות טובות, שארוחה בהן תעלה פחות מ-30 ליש"ט לאדם. Albion, לדוגמה, היא מסעדה מגניבה הכוללת גם מאפייה, ומציעה תפריט אנגלי טיפוסי (פרטים - באתר). כמובן שביום יפה תמיד תוכלו לקנות סנדוויצ'ים באחד מבתי הקפה שמסביב לכיכר טרפלגר וליהנות מהם מאוחר יותר, בפיקניק שתערכו בפארק סנט ג'יימס.

 

תחבורה: ישנן דרכים רבות להגיע מנמל התעופה המרכזי, הית'רו, לעיר, אולם אין ספק שהדרך הזולה ביותר היא באמצעות קו פיקדילי (Piccadilly Line) של הרכבת התחתית (ה"טיוב"). נסיעה בקו זה למרכז העיר אורכת 60-40 דקות (פרטים בטל' 44-20-7222-1234 ובאתר).

 

בהית'רו תוכלו לרכוש את כרטיס London Travelcard, כרטיס תקופתי המיועד לנסיעות בתחבורה הציבורית (רכבת, רכבת תחתית ואוטובוסים). הכרטיס מכסה גם את הנסיעות מנמל התעופה ואליו, ותוכלו לבחור אם לקנות כרטיס יומי, ליומיים/שלושה או לששה ימים. בתחנת הרכבת של נמלי התעופה נמכרים כרטיסי Oyster, המוזילים מאוד את עלויות הנסיעה בתחבורה הציבורית בלונדון וניתנים לטעינה מחדש לפי הצורך, ו-Visitor Oyster Card שנועד לתיירים המעוניינים להגיע לאתרים רבים מדי יום.

 

הדרך הזולה ביותר להגיע מנמל התעופה גטוויק למרכז העיר היא באמצעות אוטובוס. חברת EasyBus מציעה כרטיסים ברכישה מוקדמת באינטרנט במחירים מצחיקים, ומשך הנסיעה 80-65 דקות (פרטים בטל' 44-20-870-141-7217 ובאתר).  


ניתן לרכוש כרטיסים מאוחדים המקנים כניסה לעשרות אתרים (צילום: AP) 

 

אתרים: בביקור בלונדון אין יותר מדי מקום לספונטניות. כדי לחסוך זמן יקר ובעיקר כסף, רצוי להזמין מראש כרטיסים לאתרים תיירותיים, ואם בכוונתכם לבקר באתרים רבים, מומלץ לרכוש את כרטיס ה-London Pass המקנה כניסה חינם ל-55 אטרקציות. הדבר כולל מוזיאונים ובנוסף כניסה ללא תור לאתרים, שיט על נהר התמזה, הנחות רבות לשלל אטרקציות, ועוד. לכרטיס מצורף מדריך בסיסי. פרטים על הכרטיס באתר. בנוסף, תמיד כדאי להתעדכן באתרי האינטרנט של האתרים השונים טרם ההגעה, כדי לבדוק על מבצעים או אירועים מיוחדים שצפויים להתקיים בזמן חופשתכם.

 

בכנסיית סנט מרטין אין דה פילדס, למשל, מתקיימים פעמים רבות קונצרטים ללא תשלום, ובבית הקפה של הכנסייה נערכים ערבי ג'אז - חוויה מיוחדת שלא כדאי להחמיץ. פרטים נוספים תוכלו למצוא באתר.

 

בילויים: לונדון מציעה שפע של אופציות לבילוי. כמובן שאתם גם לא רוצים להחמיץ ביקור בתיאטראות העיר. כדאי לדעת כי חלק מהתיאטראות בלונדון מציעים כרטיסים מוזלים במיוחד למועדים מסוימים. תיאטראות הווסט אנד מוכרים כרטיסי יציע להצגות יומיות בהנחות משמעותיות, ואילו תיאטראות שכונתיים מקדמים מדיניות "שלם כפי יכולתך", לרוב בימים ב' או ג'. אל ההצגות המועלות בהם חשוב להגיע כשעה לפני פתיחת הקופות ולתפוס מקום בתור.

 

בצד הדרומי של כיכר לסטר ניצבים דוכנים למכירת כרטיסים מוזלים, ושלא כבעבר הם פתוחים מדי יום עד שעות מאוחרות. לְרוב הדוכנים יש אתרי אינטרנט שבהם אפשר לרכוש כמעט את כל הכרטיסים, אולם לעתים המחירים בדוכנים עצמם משתלמים יותר.


רצוי להתייצב מוקדם בקופות או בדוכני הכרטיסים להצגות (צילום: דני שדה) 

 

300-200 ליש"ט - ללכת לקונצרט ולהתפנק במונית

לינה: למרבה המזל, לצד מלונות מליגת האלופות יש בלונדון גם מאות מלונות מקטגוריות אחרות, בדרגות שונות ומסוגים נוספים, בהם מלונות בוטיק, מלונות ידידותיים לסביבה, מלונות להומואים ולסביות ומלונות המותאמים גם לנכים בכיסא גלגלים. הרבעים שבהם ריכוז המלונות הגבוה ביותר בעיר הם ווסטמינסטר (Westminster), ווסט אנד (West End) וקמדן (Camden). לבעלי תקציב מוגבל מוטב להימנע מלינה בווסט אנד, כי לרוב המחירים באזור זה גבוהים יותר, וכאשר המחיר נמוך - רמת השירות נמוכה בהתאם. הוצאת הלינה הממוצעת שלכם תסתכם ב-150-80 ליש"ט לחדר ללילה.

 

אוכל: לא תתקשו למצוא בלונדון אוכל ערב לחיך במחירים סבירים. מסעדת Sarastro הנמצאת סמוך לכיכר לסטר, למשל, מציעה חוויה קולינרית מיוחדת בצאתכם מהצגת התיאטרון. חלל המסעדה המרהיב מעוצב כאופרה מימים עברו והתפריט מציע מטעמים ים תיכוניים-טורקיים (טל' 44-20-78360101‎, פרטים - באתר). עלות ארוחה ממוצעת בטווח בינוני תסתכם ב-35-16 ליש"ט לאדם, לא כולל יין.

 

תחבורה: בנוסף לכרטיסים שונים שמאפשרים חיסכון בתקציב הנסיעות (ראו קטגוריית "זול" לעיל), חשוב לזכור: נסיעה באוטובוס זולה בהרבה מנסיעה ברכבת התחתית, אך משכה עשוי להיות כפול. בנוסף, נסיעה במונית לונדונית היא עסק יקר, כך שחשוב לברר לפני היציאה לבילוי לילי אם תחבורה ציבורית, ובעיקר אוטובוסים, מגיעה מהיעד הנחשק למקום מגוריכם בסוף הלילה.

 

אתרים: הזמנה מראש של כרטיסים תחסוך לכם טרדות רבות, וגם לא מעט כסף. לדוגמה, אם תדאגו מבעוד מועד לכרטיס באתר האינטרנט של הגלגל הענק של לונדון - הלונדון איי - תזכו להנחה של עשרה אחוזים. האתר מציע גם כמה חבילות משודרגות, ובהן כרטיס משולב עם "מאדאם טוסו", שמאפשר כניסה ללא תור למוזיאון השעווה, או עם ה"לונדון סי לייף אקווריום", בבניין הסמוך.

 

בילויים: אם אתם נוחתים בלונדון בתקופת הקיץ, אל תפספסו את ערבי ה-"Proms" שנערכים באולם המופעים המיוחס - הרויאל אלברט הול. בערבים אלו נערכים באולם קונצרטים איכותיים במחירים שווים לכל נפש. במקום גם נערכים סיורים מודרכים בתשלום (פרטים והזמנת כרטיסים - באתר). חשוב לזכור, כי העישון במועדוני לונדון אסור, וכל העובר על החוק - מורחק מיד מהמקום.

 

600 ליש"ט ומעלה - מלונות יוקרה ומסעדות פאר

לינה: לונדון משופעת במלונות יוקרה, בהם בתי המלון של הרשתות ריץ (Ritz), סאבוי (Savoy), הילטון וולדורף (Waldorf Hilton), מלון מייפייר (Mayfair) המסוגנן והאופנתי של רשת רדיסון, מלונות דורצ'סטר (Dorchester). ומלונות גרוסבנור האוס (Grosvenor House) הקלאסיים בפארק ליין, מלון ברקלי (Berkeley) המודרניסטי בנייטסברידג', הלנדמארק (Landmark) במרילבון ומלונות הפאר באזור מצודת לונדון. שהייה בהם תעלה סכומים בלתי מבוטלים.

 

אוכל: אלה המגיעים ללונדון כשהם מצוידים בחליפה ועניבה, יוכלו ליהנות משפע של מסעדות יוקרתיות, שחלקן מתהדרות בכמה כוכבי מישלן. מסעדת Maze של גורדון רמזי, למשל, שזוכה בעקביות לדירוג טוב במדריך המפורסם, מציעה מטבח צרפתי עילי בהשפעות אסיאתיות הכולל בעיקר מנות קטנות (טל' 44-20-7107-0000, פרטים - באתר).


תחליף הולם לשווארמה בעמידה. גורדון רמזי (צילום: יח"צ)

 

תחבורה: תחבורה ציבורית אינה באה בחשבון אם באפשרותכם להרשות נהגי מוניות לונדוניים, הנחשבים לנהגי המוניות הטובים - והיקרנים - בעולם, ומכירים כל פינה בעיר.

 

אתרים: מי שיכול להרשות לעצמו אינו צריך לחכות בתור בכניסה לאתרים תיירותיים. ללונדון איי, למשל, ניתן להגיע רבע שעה בלבד לפני המועד אם רוכשים את כרטיס ה"Fast Track" היקר יותר. בנוסף, אל תוותרו על האופציה להמריא בגלגל בליווי מדריך או כוס שמפניה. פרטים - באתר.

 

בילויים: לונדון מציעה שלל אופציות לבעלי חשבון עו"ש בריא. טרם ההגעה מומלץ לבדוק אילו הופעות מתקיימות באצטדיון הענק – The o2 – שנודע בזמן הקמתו בשם "כיפת המילניום". האצטדיון נוהג לארח את כל השמות החמים בעולם המוזיקה (מדונה, U2 ועוד) וכדאי מאוד להזמין כרטיס זמן רב מראש, באתר).

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הדרך הזולה ביותר מהית'רו - ה"טיוב"
צילום: AP
לתפוס הופעה שווה באצטדיון
צילום: mct
תור של רבע שעה בלבד - תמורת תשלום רב
צילום: ויז'ואל/פוטוס
מומלצים