10 הטירמיסו הכי טובים
זה הזמן להתפנק עם קינוחים קרים, אבל בלי להכין אותם בעצמנו: יעל גרטי יצאה לחפש את הטירמיסו המושלם וחזרה עם עשר כתובות מומלצות באזור המרכז. הכינו את הכפיות
עכשיו, כשהקיץ בשיאו, זה הזמן להתפנק עם קינוחים קרים, ביניהם מתבלט הטִירָמיסוּ, שהוא אחד הקינוחים האהובים עליי. כמעט כל מסעדה איטלקית בארץ מגישה אותו, אך לא כל טירמיסו של מסעדה איטלקית יצטיין בהכרח. מנגד, אפשר למצוא טירמיסו מעולים דווקא במסעדות שאינן איטלקיות, כגון מסעדות ביסטרו או מסעדות שוק, ובקונדיטוריות.
אחרי שלמדתי להכין טירמיסו כהלכתו, החלטתי לצאת ולחפש את הטירמיסו המושלם במסעדות באזור המרכז. תוך כדי החיפוש גיליתי שניתן לדעת מה תהיה רמתו של הטירמיסו לפי רמתה של המנה הראשונה שבחרתם. אם קיבלתם מנה ראשונה מרשימה ומדוייקת, קיים סיכוי סביר שתקבלו טירמיסו אותנטי ומוקפד. אם קיבלתם למנה ראשונה גיבוב של ירקות אנטיפסטי עייפים, מוקרמים בגבינה (!), קרוב לוודאי שתקבלו טירמיסו בלתי מוצלח בעליל.
עוד גיליתי, שאפשר לדעת מראש מהי תהיה רמתו של הטירמיסו אם שואלים את המלצרים מה מכילה המנה: אם הטירמיסו מכיל ביצים, סימן שהוא משובח ומרקמו יהיה רך ואוורירי. אם הוא אינו מכיל גבינת מסקרפונה, אל תטרחו להזמין אותו.
המסע שלי הסתכם בלא-מעט טירמיסו, מהם בחרתי את עשרת הטירמיסו הטובים ביותר. על אף הדירוג שלפניכם, כל הטירמיסו שברשימה מומלצים בחום וגם הטירמיסו המדורג עשירי הוא טוב מאוד. אלו שלא נמצאו מוצלחים לא נכללו כלל ברשימה.
אם אתם נחושים לטעום טירמיסו מסוים מבין המומלצים לעיל, מומלץ לוודא, כשמצלצלים להזמין מקום, שיש טירמיסו באותו יום. טירמיסו הוא קינוח שמסעדה צריכה להכין מבעוד מועד - ולא יכולה לאלתר כשנגמר. חשוב מאוד לטעום טירמיסו כשהוא קר, אך לא קפוא, משום שלא ניתן לחוש במרקמו ובטעמו האמיתי של הטירמיסו כשהוא קפוא.
אתם מוזמנים להתמסר לקסם הקינוח הכי מפנק שיש.
מקום 1: מל ומישל
באחת המסעדות הכי רומנטיות בעיר, אם לא הרומנטית ביותר, לצד תפריט איטלקי מעולה של השף המוכשר יוגב ירוס, מצאתי את הטירמיסו המושלם. הקרם מורכב ממסקרפונה וזביונה, מתובל בנדיבות בקוניאק, לצדו נחים בישקוטי מיובאים מאיטליה - והוא מעוטר בבישקוטי מתוצרת בית. התוצאה מענגת, מושלמת וגם קצת משכרת. חוויה שמיימית. לרוץ. 36 שקלים.
- רח' בן יהודה 155, תל אביב, טל' 03-5293232
הטירמיסו של מל ומישל (צילום: דניאל לילה)
מקום 2: הבסטה
במסעדת השוק הנינוחה (שלא לומר הזרוקה) במדרחוב של נחלת בנימין, שתי פסיעות מדוכני השוק, מציעים מעוז אלונים ואיתי הר-גיל המוכשרים תפריט איכותי מאוד, הכולל טירמיסו המוגש כריבוע בצלחת, בעל מרקם אוורירי וחלומי ממש. 39 שקלים.
- רח' השומר 4, נחלת בנימין, תל אביב, טל' 03-5169234
מקום 3: קפה נואר
בביסטרו הוותיק והמצליח, העמוס תמיד ומפורסם דווקא בשניצלים שלו, מצאתי טירמיסו המוגש בכוס זכוכית, בעל מרקם קרמי מפנק וטעם עשיר. תוך כדי גניחות שקטות חיסלתי אותו עד תום, ואם היה הדבר נחשב מנומס, הייתי גם מלקקת את הכוס שבה הוגש. 34 שקלים.
- רח' אחד העם 43, פינת' רח' נחמני, תל אביב. טל' 03-5663018
הטירמיסו של קפה נואר (צילום: יעל גרטי)
מקום 4: קנטינה
ב"קנטינה", העמוסה בסלבריטי ומצטיינת באוכל איטלקי מעולה, מצאתי טירמיסו המוגש בכוס ומורכב מביצים חיות מוקצפות (כך שאינו מומלץ לנשים בהריון ולנשים מניקות), ליקר אמרטו איטלקי משובח (של "Paolo Lazzaroni"), קפה משובח, בישקוטי מיובאים מאיטליה וכמובן - מסקרפונה. המרקם רך מאוד, מפנק ונפלא והטעם מצוין. 35 שקלים.
- שד' רוטשילד 71, תל אביב. טל' 03-6205051
הטירמיסו של קנטינה (צילום: יעל גרטי)
מקום 5: רביבה וסיליה
במסעדה הרמת-שרונית הוותיקה והמצליחה של רביבה אפל מוגש טירמיסו בכוס זכוכית קטנה ומוארכת, מורכב משלוש שכבות, בשני צבעים, ובפסגתו נח עיגול שוקולד דקיק. היות והטירמיסו מבוסס על ביצים חיות, המרקם רך מאוד ואוורירי מאוד. תענוג. 34 שקלים.
- רח' המייסדים 1, רמת השרון, טל' 03-5400179
הטירמיסו של רביבה וסיליה (צילום: דרור כץ)
מקום 6: בליני
"בליני" היא מסעדה איטלקית ותיקה ומצליחה הממוקמת בלב-לבו של מרכז סוזן דלאל בנווה צדק. הטירמיסו של "בליני", עליו חתום השף אייל הרוש, מוגש כריבוע גדול ונדיב שנחתך מתבנית ומורכב מבישקוטים מיובאים מאיטליה, אספרסו, זביונה, חלבונים חיים מוקצפים, יין מרסלה – וכמובן מסקרפונה וקצפת. המרקם רך ואוורירי, הטעם נפלא והמרסלה מודגש ומשכר. 34 שקלים.
- רח' יחיאלי 6, מרכז סוזן דלאל, נווה צדק, תל אביב, טל' 03-5178486
הטירמיסו של בליני (צילום: יעל גרטי)
מקום 7: קפה איטליה
במסעדה האיטלקית עצומת-המימדים של האחים ירזין, שקמה על חורבותיה של "'צ'ימיצ'נגה" ז"ל, מצאתי טירמיסו המוגש כריבוע גדול בצלחת, בעל מרקם רך ומפנק במיוחד וטעם משובח. 38 שקלים.
- רח' קרמניצקי 6, תל אביב, טל' 03-5612888
מקום 8: מזארין
הטירמיסו של "מזארין", רשת הפטיסרי של השף-קונדיטור המוכשר אלון גולדמן, אינו דומה לאף טירמיסו אחר שטעמתי: לא זאת בלבד שהוא מוגש בצנצנת קטנה, בעלת מכסה, מרקמו דחוס יחסית וכבד, עשיר ומפנק, ובמרכזו נח קרם שוקולד חלב קרמלי (משום שהסוכר שבקרם עובר קירמול), שמוסיף עניין. התוצאה מאוד טעימה ומפנקת. 28 שקלים.
- רח' משכית 32, הרצליה פיתוח, טל' 09-9576545; רח' מונטיפיורי 42, ת"א ורח' גורדון 17, ת"א. כשר
הטירמיסו של מזארין (צילום: יוסי חולי)
מקום 9: גוסטו
מסעדת "גוסטו" שהתחילה כפיצריה קטנה והפכה למעצמת פיצות, פסטות וסלטים בכיכובה של השפית מאיה לביא, מציעה הן במסעדה והן במשלוחים טירמיסו מצוין. הודות לביצים החיות המוקצפות שהוא מכיל, מרקמו של טירמיסו זה רך, אוורירי וכמעט נוזלי. הבישקוטי מבושמים בנדיבות בקלואה (ליקר קפה) או בייליס (אייריש קרים), ובסך הכל מדובר בתענוג טעים מאוד ומפנק. 32 שקלים.
- שדרות חן 59, פינת רח' פרישמן, תל אביב, טלפון: 1-700-700-919
הטירמיסו של גוסטו
מקום 10: דלאל
בסמטה קסומה, בנווה צדק הקסומה, שוכנת פטיסרי (קסומה, אלא מה?) בשם "דלאל". על המיקסרים: שף-קונדיטור ענר צלאל, בוגר לימודי קונדיטוריה בקורדון בלו בלונדון ובעל רזומה מרשים. הטירמיסו של "דלאל" מוגש בצורת ריבוע חתוך למופת (בין היתר הודות למעט מאוד ג'לטין שכלול בו), המונח על-גבי צלחת. בירור קצר מגלה שטירמיסו זה מורכב ממרנג שמעורבב עם מסקרפונה. ניתן לרכשו כשהוא קפוא - כדי לקחת הביתה, או קר - כדי לאכול במקום. הטעם עדין והמרקם מצוין. 24 שקלים.
- סמטת כל ישראל חברים 5, נווה צדק, תל אביב, טל' 03-5109292
הטירמיסו של דלאל (צילום: בועז לביא)