שתף קטע נבחר

 

הפסטיבל לסרטי נשים: חיים באזורי סכסוך

60 סרטים יוקרנו השנה בפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים, המתקיים זו השנה השביעית ברחובות. השנה יתמקד הפסטיבל בחיי נשים באזורי סיכסוך ובמלחמה הממושכת בדפוסים גבריים

הפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים ייפתח ברחובות ב-1 בספטמבר בהקרנת בכורה ישראלית של הסרט "נשים ללא גברים" של הבמאית האיראנית שירין נשאט. הסרט, שהקדישה הבמאית לזכרם של המתים בקרב על חופש ועל הדמוקרטיה באיראן, משרטט דיוקן אינטימי של האישה האיראנית ומבוסס על רומן מאת שחרנוש פרסיפור.

 

הסרט מתמקד בארבע נשים איראניות שחייהן מצטלבים ברקע המהומה הפוליטית והחברתית בשנת 1953, עם הפלת הממשל באיראן בהתערבות אמריקנית ובריטית והחזרתו של השאה לשלטון.


פחד ותיעוב בטהרן. מתוך הסרט נשים ללא גברים של שירין נשאט

 

60 סרטים יוקרנו השנה בפסטיבל, שיעסוק בשנתו השביעית בחייהן של נשים באזורי סכסוך מתמשך ובהתמודדות פוסט טראומטית. מתוך שלל היצירות הקולנועיות שיוקרנו בפסטיבל 26 סרטים נוצרו על ידי במאיות ישראליות.

 

מלחמות הבלקן

זרקור מיוחד יפנה הפסטיבל לסרטים של יוצרות מן הבלקן. "ייצוגן של נשים במשא ומתן לשלום הוא עדיין אפסי והיעדר שינוי מיוחל תקף גם לישראל", אומרת ענת שפרלינג כהן מייסדת ומנהלת הפסטיבל.

 

"היות שאנו מתגוררות כאן, בקונפליקט תמידי, ביקשנו לחקור באמצעות קולנוע של נשים, את ההשפעה שיש לסכסוך המתמשך על חיינו. חייהן של הנשים בסרטים אלו מושפעים באופן ישיר מלחימה מתמשכת, סגר, שנאה, ניצול, מוות ופחד. העבודה שאנו חיים במדינה בעלת קודים צבאיים, נשלטת על ידי גברים ופועלת על פי דפוסים גבריים לוחמניים, מחלחלת לעומק ולעתים באופן בלתי מודע לכל מרכיב ונדבך בחיינו".

 

אורחת הכבוד בפסטיבל הבינלאומי לסרטי נשים ברחובות תהיה השנה היי-קיונג לי, מנהלת פסטיבל סרטי הנשים בסיאול שנערך זו השנה העשירית בבירת קוריאה. לי, 57, מכהנת בין היתר כחברה בוועדת התכנון של קרן קוריאה לנשים. כמדי שנה כך גם הפעם יקיים הפסטיבל תחרות ישראלית ובה ישתתפו 14 סרטים מסוגות שונות.

 

סרטי התעודה שיוקרנו במסגרת התחרות הישראלית הם: "אני לא פיליפינה" של ענת תל; "אסמר" של איריס רובין; "ארבעה סיפורים מהנגב" של מאי אלפראונה, כאמלה זעילה, יוסרה אבו כף ומוראד אלפראונה; "בת 60 מחפשת אהבה" של נילי טל; "מליסה MOM ואני" של לימור פנחסוב; "מלכת ירושלים" של דליה מבורך ודני דותן; "סוררת" של ענת צוריה; "פנינה פיילר אחות קומוניסטית" של דליה מבורך ודני דותן; "קוראים לי אחלאם" של רימה עיסא; "קרבת דם" של נעה בן הגיא; "77 מדרגות" ל אבתיסאם מראענה; "שלום כיתה ב'" של נטע לוי וסרטה עטור השבחים של יעל חרסונסקי, "שתיקת הארכיון".

 

הסרט העלילתי הארוך היחיד שיוקרן השנה במסגרת הפסטיבל הוא "מאיה" של מיכל בת אדם. בניגוד לפיצ'רים במסגרת הסרטים הקצרים היקף היצירות העלילתיות רב מזה של התיעודיות. רשימת הסרטים העלילתיים הקצרים שיוקרנו במסגרת התחרות כוללת את: "אצבע במים" של הדר אגייב; "בקרוב אצלך" של אורית יעקובי; "דיפלומה" של יעל קיים; "חנוכת בית" של לינה גרצמן; "עורי" של עדי אורן ורועי גוטמן; "פנים של זר" של שני יפרח ו"תסנים" של עילית זקצר.

 

סרטים ישראלים קצרים נוספים שיוקרנו הם סרט התעודה "אוטובוס" של יסמין נובק, הסרט הניסיוני "בין השורות" של סמדר זמיר וסרט האנימציה "בעלת הנס" של מיכל אבולעפיה ומורן סומר.

 

בתכנית הבינלאומית של הפסטיבל יוצגו סרטי נשים מן העולם בדגש על יצירות ויוצרות ממדינות האיחוד האירופי ובהן איטליה, צרפת, שוויץ, בוסניה הרצגובינה, אירלנד, הולנד, פינלנד, בריטניה, גיאורגיה, גרמניה, אוסטריה, רומניה ושבדיה.

 

לצד התחרות המרכזית ע"ש ויקי שירן על פרס הסרט התיעודי הטוב ביותר יוענקו בפסטיבל גם פרס הבמאית המבטיחה ומענק פיתוח תסריט של 50 אלף שקל מטעם קרן רבינוביץ וקרן גשר.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים