שתף קטע נבחר

 

הארגונים: לגלות מוסריות גם כלפי יתר ילדי הזרים

בארגוני הסיוע השונים חותמים את המאבק להשארת 800 ילדים באור חיובי, אך מקווים כי עבור 400 אלה שאמורים להיות מגורשים מישראל יימצא פתרון דומה. "הממשלה קיבלה החלטה מוסרית להעניק לילדים תוקף חוקי בבית שלהם", אמרו שם

בארגוני הסיוע השונים המתינו היום (א') בדריכות להחלטת הממשלה בעניין מעמד ילדי הזרים בישראל. השרים, שאימצו את מסקנות הוועדה הבין-משרדית שבחנה את הנושא, אישרו ברוב של 13 תומכים לעומת 10 מתנגדים, את השארתם של 800 מאותם ילדי בישראל וגירושם של 400 אחרים.

 

 

בארגון "ילדים ישראלים" בחרו להסתכל על חציה המלא של הכוס ובירכו על ההכרעה, למרות ההסתייגויות.

"במאבק של שנה, הוכחנו שהציבור יכול להשפיע ושאזרחים רגילים מן השורה יכולים לשנות. אנו מברכים על כך שהממשלה קיבלה החלטה מוסרית להעניק לילדים תוקף חוקי בבית שלהם, אך קוראים לגלות את אותה מוסריות כלפי אלו שצפויים ליפול בין הכיסאות".

 

בארגון ביקשו להדגיש כי את עיקר הפגיעה יספגו, פרט לילדי הגנים, גם כאלה ש"לא יעמדו בדרישות בירוקרטיות בלתי אפשריות".

 

ב"מוקד הסיוע לעובדים זרים" קיבלו גם הם את ההחלטה באור חיובי, אך קראו לממשלה להאריך את פרק הזמן שהוקצב להגשת הבקשות לזכות במעמד חוקי ליותר מ-21 ימים, כפי שנקבע היום.

 

בארגון אמרו כי אותו מהלך ימנע מצב שבו ילדים שאכן זכאים למעמד חוקי ועומדים בכל הקריטריונים יגרושו מישראל רק בשל קשיים בירוקרטיים להציג מסמכים רשמיים.

 

יוניצף ישראל, הגוף האחראי על אכיפת האמנה הבינלאומית לזכויות הילד, הביע את מחאתו על ההחלטה ומסר כי ממשלת ישראל "חייבת לגבש מדיניות הגירה הומנית ולהחליף את מדיניות 'הדלת המסתובבת' חסרת ההגיון, המבקשת מחד לגרש את מהגרי עבודה וילדיהם ומאידך להביא חדשים במקומם. מדיניות הממשלה מהווה הפרה גסה של האמנה הבינלאומית לזכויות הילד, אשר ישראל - כמו עוד 200 מדינות ברחבי העולם - חתומה עליה".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ילדם הזרים. האם יימצא פתרון ל-400?
צילום: רועי גזית
מומלצים