אם לילדה שתגורש: "לא יודעת מה נעשה מחר"
מאות עובדים זרים וילדיהם התכנסו בתל-אביב, כדי לשמוע אם הם עומדים בקריטריונים שאימצה הממשלה. חלק מחאו כפיים, אחרים הזילו דמעה. בת 8 שתזכה למעמד אמרה: "רוצה שגם החברים יישארו". צפו בכתבה על משפחה טורקית שתיקרע
כמה שעות לאחר שהממשלה הכריעה ש-400 ילדים עובדים זרים שלא עומדים בקריטריונים החדשים יגורשו ו-800 יישארו בארץ, התכנסו הערב (יום א') מאות עובדים זרים וילדיהם בגן לווינסקי בתל-אביב. אלו שיישארו בארץ מחאו כפיים ולא הסתירו את שמחתם, כשהוקראו החדשות. אלו שיגורשו עמדו בצד בדממה וניסו לעצור את הדמעות.
החלטת הגירוש והסערה בממשלה
- השרים שלא ידעו להתנגד: הרצוג וברוורמן הפתיעו
- בן אליעזר צעק: "מדינת יהודים לא מגרשת ילדים"
- הארגונים: לגלות מוסריות גם כלפי יתר ילדי הזרים
גנאלה בת ה-8 וחצי מהפיליפינים הייתה מאושרת לשמוע שהיא נשארת בארץ. "אני אוהבת את ישראל, אני אוהבת את בית הספר ואת החברים ואני רוצה שגם חבריי, שרוצים לגרש אותם, יישארו בישראל", היא אמרה ל-ynet.
אבל לא כולם שמחו. בתה בת ה-4 של קם, פיליפינית המתגוררת כבר כמה שנים בארץ, לא עומדת בקריטריונים ולכן היא מועמדת לגירוש. האם הביעה את צערה ואמרה: "אינני יודעת מה אעשה מחר. על-פי שאמרו עכשיו, אנחנו לא נישאר בישראל. אבל אני רוצה להישאר בארץ".
נציגי ארגוני הזרים הבטיחו להמשיך להילחם למען העובדים הזרים וילדיהם, גם לאחר החלטת הממשלה, ואלו הגיבו בקריאות תקווה שרוע הגזירה יוסר.
הוועדה קבעה כי הילדים יגורשו עם הוריהם, אלא אם כן הם עומדים בשורת
קריטריונים: הילד למד בשנה האחרונה במערכת החינוך הממלכתית בישראל ורשום לבית ספר בשנה הבאה, מכיתה א' ומעלה - או לחילופין, סיים כיתה י"ב בשנה החולפת במועד ההחלטה והתגורר ברצף חמש שנים או יותר בארץ; נולד בארץ, או נכנס אליה לפני גיל 13; עליו להיות דובר עברית; הוריו נכנסו באשרה וברישיון; היעדר "מניעה פלילית או בטחונית"; הוריו אינם מועסקים ולא הועסקו בנציגות דיפלומטית זרה.
לתנאים אלו נוספה היום הקלה מסוימת - שר הפנים ייוועץ עם הועדה הבינמשרדית ב"מקרים גבוליים".
Read this article in English