שתף קטע נבחר
 

מכינים מראש: מנות בראנץ' שמכינים יום קודם

החוכמה בבראנץ' טוב היא להכין כמה שיותר דברים מראש כדי שביום האירוע אין צורך לעבוד קשה. הנה שני מתכונים שאפשר להכין יום קודם

סלט שעועית טורקית

המרכיבים:

200 גרם עלי בייבי תרד

1 סלסלה פטריות שמפניון

15 יח' שעועית רחבה טורקית

20 עגבניות שרי

לרוטב:

100 מ"ל מיץ לימון

200 מ"ל שמן זית

3 כפות שומשום קלוי

5 עלי נענע קצוצים

מלח דק

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

1. חולטים את השעועית במי מלח, מוציאים, מצננים וחוצים לאורך. שוטפים היטב את עלי התרד ומייבשים היטב. פורסים את הפטריות, חוצים את עגבניות השרי ומעבירים את כל הירקות לקערת סלט.

2. מניחים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת קטנה, סוגרים את המכסה ומנערים עד קבלת רוטב אחיד. עד השלב הזה ניתן להכין מראש ולשמור את הרוטב ואת קערת הסלט במקרר.

3. הגשה: יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים ומגישים מיד.


סלט שעועית טורקית בטוטו (צילום: בועז לביא)

 

לזניה קלאסית

המרכיבים:

1 חבילה עלי לזניה לבישול מהיר

1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת

1 כוס גבינת מוצרלה מגוררת

לראגו:

5 כפות שמן זית

בצל גדול קצוץ דק

2 גבעולי סלרי קצוצים דק

1 גזר בינוני מגורר בפומפייה

1/4 צרור אורגנו טרי קצוץ דק

1/2 ק"ג בשר בקר טחון (עדיף צוואר)

5 שיני שום פרוסות

12 עגבניות בשלות מרוסקות (אפשר גם פחית עגבניות מרוסקות)

לרוטב בשאמל:

100 גרם חמאה

4 כפות קמח לבן

2 מיכלי שמנת מתוקה

1 כוס חלב

1/4 כפית אגוז מוסקט טחון

מלח דק

פלפל לבן טחון

 

אופן ההכנה:

הראגו:

1. מחממים את השמן בסיר, מוסיפים את הבצל, הסלרי, הגזר והשום ומטגנים יחד עד שהבצל הופך שקוף.

2. מוסיפים את הבשר ומטגנים תוך ערבוב 3-5 דקות.

3. מוסיפים את העגבניות המרוסקות וחצי מכמות האורגנו הקצוץ. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים כחצי שעה.

4. אחרי שהראגו התבשל חצי שעה מוסיפים את שארית האורגנו הקצוץ טועמים ומתקנים תיבול במלח ופלפל ומורידים מהאש.

5. רוטב בשאמל: ממיסים בסיר קטן את החמאה, מוסיפים את הקמח מערבבים עד שהקמח מתחבר עם החמאה. מתבלים במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט טחון ומוסיפים בהדרגה את השמנת והחלב תוך כדי ערבוב מתמיד עם מטרפה. מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים עד שהרוטב מסמיך. מורידים מהאש ומצננים מעט.

 

הרכבת הלזניה:

1. מסדרים בתבנית שכבה של דפי לזניה. מעל יוצקים מהראגו ועל הראגו יוצקים רוטב בשאמל. חוזרים על הפעולה שלוש פעמים. מפזרים על השכבה האחרונה פרמזן ומוצרלה, מכסים בנייר אלומיניום ואופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-50 דקות.

2. מסירים את נייר האלומיניום ואופים 10-5 דקות עד שהגבינה משחימה.

3 .אם רוצים להכין מראש את הלזניה, מוציאים אותה מהתנור, מצננים לגמרי, מכסים ומכניסים למקרר. לפני ההגשה מכסים את הלזניה בנייר אלומיניום ומחממים בתנור חם כ-20-15 דקות.

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים