האמירויות יפסיקו שירותי בלקברי: 'מסוכן לבטחון'
באיחוד האמירויות לא מרוצים מהעובדה כי מכשיר ה"בלקברי" אינו מאפשר פיקוח על מיילים והודעות - והחליטו לאסור שימוש בחלק מהשירותים המוצעים בו: "אין לזה שום קשר לצנזורה"
מתכננים ביקור באיחוד האמירויות? אל תקחו את הבלקברי. כמיליון מחזיקי מכשיר "בלקברי" באיחוד אמירויות צפויים להיתקל בקרוב בבעיה קשה, לאחר שהרשויות הודיעו כי יאסרו שימוש בחלק מהשירותים שמציעים המכשירים. הסיבה: הם מהווה "סכנה" לביטחון.
בהודעה הרישמית נמסר כי שימושים שמציע המכשיר, דוגמת שליחת דואר אלקטרוני והודעות, עשויים להוות סיכון משום שהמידע שנשלח באמצעותם פועל "מחוץ לחתום השיפוט החוקי" - ומועבר אל מעבר לים, מה שמונע מהרשויות לפקח על פעולות בלתי חוקיות הנעשות באמצעות הטלפונים הסלולריים.
"שירותים מסויימים המוצעים ב"בלקברי" מאפשרים למשתמשים לנהוג באופן חסר אחריות, שגורם לבעיות חברתיות ושיפוטיות חמורות והשלכות על הבטחון הלאומי", נמסר בהודעת הרשות לרגולציה על התקשורת באיחוד. על פי ההחלטה, השירותים יופסקו באופן רישמי ב-11 באוקטובר, עד למציאת "פתרון מתקבל על הדעת" - אולם הממשלה הבהירה לחברות סלולר מקומיות כי הן רשאיות לחסום את השירותים כבר כיום.
הרשות הכחישה טענות כי האיסור נובע מהעובדה שהיא אינה יכולה לפקח על השימוש במכשירים. "אין להחלטה שום קשר לצנזורה", נטען, "זוהי החלטה סופית, אולם אנו מקיימים דיונים למציאת פתרון".
ההחלטה עלולה לפגוע במאמצי איחוד האמירויות להפוך את האזור למרכז
עסקים בינלאומי, על רק העובדה כי ה"בלקברי" הוא מכשיר המשמש אנשי עסקים רבים בעולם בשל הגישה הנוחה לדואר האלקטרוני ולשירותים נוספים. נסיכות בחריין הזהירה עוד בחודש אפריל מפני שימוש בתוכנת המסנג'ר במכשיר - שמאפשרת להפיץ חדשות ותכנים ללא פיקוח. אזהרה זו עוררה ביקורת מארגון עיתונאים ללא גבולות (RSF), שאמר שמדובר בצנזורה.
ביקורת זו עוררה דאגות בקרב נסיכויות אחרות במפרץ הפרסי, ששקלו אף הן לחסום יישומים מסויימים בטלפון הנפוץ. הבלקברי שולט על 20 אחוז משוק הסמארטפונים העולמי.