ישר מהטבע: מנות צמחוניות
סיכמנו שבימי שני מוותרים על הבשר ואוכלים צמחוני, אז כדי שלא תצטרכו להתאמץ ולחפש מתכונים במיוחד, אספנו עבורכם ארבעה שמתאימים לכל ארוחה
קציצות ירק
תפוחי אדמה, קישואים ופטריות שיחד יוצרים קציצות שיכולות להיות כמנה עיקרית או ליד. באדיבות בית קפה קונדיטוריה "עוגתה" בקיבוץ כנרת.
המרכיבים (ל-12 קציצות):
5 תפוחי אדמה מגורדים
3 קישואים מגורד
1 בצל חתוך לקוביות
צרור פטרוזיליה קצוצה
2 ביצים
1 כף קמח
סלסלת פטריות
שמן זית לזילוף
קציצות ירק (צילום: דפנה לנר)
אופן הכנה:
- מקפיצים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומערבבים כ-3 דקות על אש בינונית.
- מוסיפים את הירק המגורד, מערבבים ולאחר מכן מוסיפים את הקמח, הביצים והפטרוזיליה.
- מסדרים על נייר אפייה בצורת עיגול בגובה של כ-2 ס"מ, מזליפים שמן זית מעל ואופים כ-20 דקות בטמפ' של 75 מעלות.
- ניתן להגיש עם שמנת חמוצה וצנוברים.
סלט הדרים
ריח של פרדס באמצע הקיץ על מצע של עלי חסה. מתיקות וחמיצות בסלט אחד. באדיבות בית קפה קונדיטוריה "עוגתה" בקיבוץ כנרת.
המרכיבים:
חסה צבעונית שטופהצרור עלי בייבי
סלסלת נבטים
1 אגס חתוך לקוביות
10 ענבים חצויים (אפשר לשנות את הכמות לפי הטעם)
50 גרם גבינת רוקפור (אפשר לשנות את הכמות לפי הטעם)
לוינגרט הדרים:
1/4 כוס מיץ לימון
1/4 כוס חומץ רגיל
2 כפות סוכר חום
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט
1-2 כוסות שמן סויה
סלט ברוטב ויניגרט הדרים (צילום: דפנה לנר)
אופן ההכנה:
- ויניגרט: טוחנים את כל החומרים, מוסיפים שמן סויה עד שהמסה אחידה. טועמים ומתבלים במלח.
- סלט: שמים את החסות והפירות בקערה, מערבבים עם הויניגרט, מניחים על צלחת ומקשטים עם גבינת רוקפור.
מתכון לקישוא עגול ממולא
קישוא ממולא בכל טוב, החל מאורז, מנגולד, צנוברים ועוד. באדיבות בית קפה קונדיטוריה "עוגתה" בקיבוץ כנרת.
מרכיבים (ל-8 מנות):
8 קישואים עגולים גדולים
2 בצלים גדולים קצוצים
300 גרם אורז
2 כפות צנוברים
חמציץ או עלי מנגולד (מושרים במי מלח למשך חצי שעה)
1/2 כוס מים
קישואים ממולאים (צילום: דפנה לנר)
אופן הכנה:
- מילוי: שוטפים את עלי המנגולד/החמציץ ממי המלח.
- מטגנים קוביות בצל עם שמן זית.
- מוסיפים את עלי המנגולד או החמציץ ומערבבים כ-2 דקות.
- מוסיפים את האורז והצנובר ובוחשים.
- לאחר כדקה מוסיפים את המים, מתבלים עם מלח ופלפל ומבשלים כ-3 דקות תוך כדי ערבוב. מורידים מהאש.
- קישואים: מנקים את ליבת הקישוא ושומרים את החלק העליון.
- ממלאים את הקישוא באורז
- חלק ממלית האורז משאירים בסיר ומניחים את הקישואים
- מכסים במים מתבלים שוב במלח ופלפל ומבשלים
- אש גבוהה עד שרותחים המים ואז מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד כ 20 דק(בודקים שהאורז התבשל והקישוא רך)
- מגישים עם שמנת חמוצה מעל הקישוא וצנוברים
בטטה קלאב
מגדל מבטטה, פלפלים קלויים, עגבניות מיובשות, גבינת עיזים ורוטב מתקתק. באדיבות מסעדת "בורדו" בכפר תבור.
מרכיבים (ל-2 מנות):
1 בטטה גדולה או 2 בינוניות
1 גמבה גדולה פרוסה לפרוסות
גליל גבינת עיזים רכה
6 עגבניות מיובשות
לרוטב:
2 כפות חרדל דיז'ון
1 מיכל שמנת מתוקה
1/2 בצל מוטגן קלות
1 כפית רוטב פסטו
בטטה בליווי פלפלים אפויים, עגבניות מיובשות וגבינת עיזים (צילום: רועי חן)
אופן ההכנה:
- פורסים את הבטטה לפרוסות בעובי 1.5 ס"מ, לכל מנה 3 פרוסות אחידות, מבשלים את הבטטות בישול קצר במים לריכוך בסיסי ומניחים בצד.
- קולים בתנור את פרוסות הפלפלים עם מעט שמן זית, מלח גס וטימין.
- לרוטב: מחממים בסיר את החרדל דיז'ון, השמנת המתוקה, הבצל המטוגן והפסטו, מביאים לרתיחה עדינה.
- להגשה: מניחים על הצלחת פרוסת בטטה, מעליה פלפל אפוי, עגבניה מיובשת, פרוסת גבינה ושוב פרוסת בטטה וכן הלאה.
- מכניסים את מגדלי הבטטה לתנור חם לכ-10 דקות. מוציאים מהתנור ומזליפים ומוזגים את הרוטב.