שתף קטע נבחר

יום הולדת 90 לכתבת שקראה ליהודים לחזור לפולין

כתבת הבית הלבן הישישה, הלן תומאס, שסיימה את הקריירה הארוכה שלה בפליטת הפה המביכה נגד ישראל, תחגוג ביום רביעי את יום הולדתה ה-90. הפעם הנשיא לא יגיש לה עוגה, אבל יתכן שהיא תזכה לפסל במוזיאון הערבי בארה"ב

לא נשכחת גם בזקנתה: העיתונאית המיתולוגית הלן תומאס קיוותה לחגוג את יום הולדתה ה-90 בשורה הראשונה של חדר העיתונות בבית הלבן, כשהנשיא אובמה יוצא כמו קודמיו עם עוגה להצטלם עם הדינוזאור התקשורתי. במקום זאת תחגוג תומאס את האירוע ביום רביעי הרחק מהבית הלבן, אחרי שהודיעה על התפטרותה ב-7 ביוני בעקבות ראיון, בו אמרה שישראל צריכה "להסתלק לעזאזל מפלסטין" והציעה ש"הם יחזרו לפולין, גרמניה, ארה"ב ולכל מקום אחר".

 

תומאס לא נראתה מאז בפומבי ולא ברור אם היא תפציע ביום הולדתה שיהיה ביום רביעי, אבל מי שחוגג שם כבר היום (יום ג') הוא כתב הבית הלבן של רשת "פוקס", מייג'ור גארט, שזכתה במושב הנחשק, במאבק מול רשת בלומברג ותחנת הרדיו הציבורית NPR.

 בכגך הצטרפה רשת "פוקס" לשורה הראשונה השמורה לשלוש הרשתות הגדולות NBC, CBS ו-ABC ולערוץ החדשות בכבלים CNN.

 

תומאס בת להורים ילידי לבנון, היתה ידועה בעמדותיה האנטי ישראליות, אבל ההצהרה שלה היוותה סוף מיידי לקריירה חסרת תקדים של 67 שנים בעיתונאית. היא התנצלה אבל זה היה מאוחר מדי.


היסטוריה. קלינטון ותומאס ביום הולדתה ב-1997 (צילום ארכיון: AP)

 

בעוד שהלובי היהודי הואשם על ידי הערבים כמי שעמד מאחורי הרחקתה של תומאס, הרי שהארגונים הערבים אינם מתכוונים להניח לנושא. בדירבורן, פרבר של העיר דטרויט, והריכוז השני בגודלו של הערבים בארצות הברית, מנסים לגייס כסף להצבת פסל של הלן תומאס ב"מוזיאון הערבי-האמריקני הלאומי" בעיר.

 

גיוס חירום לפסל של תומאס

ראשי המוזיאון הערבי הודיעו ביום רביעי שעבר שהם זקוקים ל-30 אלף דולר לצורך הצבת פסל נחושת של הלן תומאס במוזיאון, שראשיו מודים שהדברים שהיא אמרה על ישראל, עלולים לחבל במאמץ. "יש אנשים שלא רוצים לתרום בגלל זה", הודה ענאן עמארי מנהל המוזיאון. לדבריו תומאס עצמה אינה מאמינה בדברים שאמרה. "היא עשתה דברים טובים בקריירה שלה ותרמה המון ופתחה דלתות לנשים במדינה הזו".

 

המוזיאון שהלן תומאס היא חברה בוועד המייעץ שלו, פתח במסע של 45 יום לאיסוף 10,000 דולר באינטרנט, החסרים למען הפסל, אותו יוצרת סוזן מק'אלהיני, פסלת שהיתה בעברה צלמת חדשות.


פתחה דלתות לנשים בארה"ב. תומאס בבית הלבן (צילום ארכיון: AP)

 

מי שנזעק להגנת המוזיאון הוא דווקא נשיא "המועצה היהודית ליחסי קהילה" ריצ'רד נודל שהביע "תקווה שתהיה תמיכה ביד הזכרון למרות עמדותיה האנטישמיות והאנטי ישראליות ולא בגללם". לעומתו, כמה מנהיגים יהודים אחרים מפעילים לחץ על מכללת "וויין סטייט" להסיר את שמה של הלן תומאס מרשימת הזוכים ב"פרס הגיוון".

 

הרבה לפני הסיום העגום של הקריירה שלה, הלן תומאס נחשבה למבשרת מהפכה. הבית הלבן של תחילת שנות ה-60 היה מועדון גברי אקסקלוסיבי.

 תומאס, בת למרי וג'ורג' אנטוניוס, מהגרים מטריפולי שבלבנון, גדלה בכלל בדטרויט, ולשדרות פנסילבניה 1600 היא הגיעה די במקרה, אחרי שהוטל עליה לסקר את מערכת הבחירות של ג'ון קנדי, בדגש על רעייתו המהפנטת ז'קלין, שהציבור היה צמא למידע עליה.

  

בשנת 1943, שנים רבות לפני שהנשיא אובמה נולד בכלל, היא החלה לעבוד בסוכנות הידיעות UPI. היא הייתה לאישה הראשונה שהתקבלה למועדון העיתונות הלאומי, והרבה שנים וקשיים אחר כך - גם לראשונה שנקלטה באיגוד הכתבים של הבית הלבן. אחרי שסיקרה כמה משרדי ממשלה בשנות ה-50, הגיעה תומאס בעקבות קנדי למעון הנשיא, ונשארה שם עד לתקרית המביכה שקטעה את הקריירה שלה. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מחזה שלא יחזור. אובמה ותומאס בבית הלבן
צילום: AP
מומלצים