מנהיג איראן: לימוד מוזיקה לא הולם את ערכינו
צעיר שהתלבט אם ללמוד לנגן על כלי נגינה פרסי פנה לאייתוללה עלי חמינאי כדי שיסייע לו בדילמה הקשה. האיש החזק באיראן הבהיר: "תלמד משהו מועיל כמו מדע"
מנהיגהּ העליון של איראן קרא להפסיק ללמד מוזיקה מאחר ש"אינה הולמת" את ערכי הרפובליקה האיסלאמית. האייתוללה עלי חמינאי הדגיש שהוא אינו מתנגד לכך באופן כללי, אלא רק לעצם הלימוד.
"למרות שמוזיקה היא דבר כשר, הלימוד שלה אינו עולה בקנה אחד עם הערכים הנעלים של המשטר הקדוש של הרפובליקה האיסלאמית", אמר חמינאי בתגובה
לשאלת צעיר ב 21 שהתלבט אם להתחיל לנגן בטאר, כלי נגינה פרסי. "עדיף שהנוער היקר שלנו יעביר את זמנו בלימוד מדע ויכולות חיוניות ויעילות אחרות, ויעסוק בשעות הפנאי בספורט במקום במוזיקה".
בשונה מאנשי דת אחרים באיראן, שפסיקותיהם הופכות להלכות חיים רק עבור מאמיניהם, השקפותיו של חמינאי נתפשות כעקרונות מנחים למדינה כולה. גם הממשלה, לרבות הנשיא מחמוד אחמדינג'אד, מצווים לציית להוראותיו.
יחסו העכור של האייתוללה למוזיקה זכה לביטוי עוד בשנות ה-80 כשאסר על השמעת מוזיקה מערבית, וכך כפה על כוכבי פופ לצאת לגלות. "הוא שנא מוזיקה מההתחלה", אמר הושנג אסדי, שהיה בעבר מקורב לחמינאי, בראיון ל"גרדיאן" הבריטי.
אסדי, שריצה עימו עונש מאסר לפני המהפכה האיסלאמית ב-1979, הוסיף: "היו פעמים ששרתי והוא אמר לי להפסיק ובמקום זאת להתפלל לאלוהים",
אמר. "המוזיקה היחידה שהוא אהב היתה שירי מהפכה ודת".
בזמן כהונתו של מוחמד חאתמי, הנשיא הרפורמיסט שכיהן בין 1997 ל-2005, היחס הרשמי למוזיקה התרכך במעט. אולם לאחר שמחמוד אחמדינג'אד עלה לשלטון ב-2005 הוא החמיר את היחס של השלטונות למוזיקה ואסר על מתן אשרות להוצאת אלפי אלבומים חדשים. מאז המהומות שפרצו לאחר הבחירות לנשיאות אשתקד, צמצם המשטר את מתן האישורים לקיום הופעות חיות, מחשש שאלה יהפכו להפגנות של האופוזיציה.