שתף קטע נבחר

 
צילום: רויטרס

4 לבנונים נהרגו: "להיאבק בישראל בכל מחיר"

שלושה חיילי צבא לבנון ועיתונאי נהרגו מאש צה"ל, בתקרית שמסתמנת כחמורה מאז המלחמה. הנשיא סולימאן קרא להיאבק בהפרות הישראליות, "יהיה הקורבן אשר יהיה". האשמות הדדיות לגבי הצד האחראי לתקרית, בעוד יוניפי"ל קורא לשמור על איפוק

בעוד שבגבול הצפון נמשכים חילופי האש בין צה"ל לצבא לבנון - יוצא בצהריים (יום ג') נשיא לבנון בהתבטאות חריפה נגד ישראל. בהודעה שפרסמה לשכתו, הוא קרא "לעמוד מול ההפרה הישראלית של החלטה 1701 - יהיה הקורבן אשר יהיה". במקביל, הטלוויזיה בלבנון דיווחה כי שלושה חיילים לבנונים, שהיו בנגמ"ש, נהרגו. ההרוג הרביעי הוא כתב של העיתון "אל-אחבאר". בנוסף נפצעו ארבעה לבנונים בתקרית. 

 

אש בצפון - עדכונים אחרונים ב-ynet

 

אש בדרום לבנון

סגורסגור

שליחה לחבר

 הקלידו את הקוד המוצג
תמונה חדשה

שלח
הסרטון נשלח לחברך

סגורסגור

הטמעת הסרטון באתר שלך

 קוד להטמעה:

מישל סולימאן גינה את "ההפרה הישראלית להחלטה 1701, החציה של הקו הכחול, המתקפה נגד הרכוש וההפגזה של מחסום של צבא לבנון באזור עדייסה".

 

נשיא לבנון שוחח בטלפון עם מפקד צבא לבנון, הגנרל ז'אן קהוג'י, ושמע ממנו על פרטי המקרה. סולימאן שוחח גם עם שר החוץ הלבנוני, עלי א-שאמי, ודרש ממנו לפתוח במאמצים הדיפלומטיים הדרושים. מפקד צבא לבנון יצר קשר עם מפקד האזור בו מתנהלים חילופי האש. הוא הדגיש בפניו את נחישותו של צבא לבנון להיאבק בישראל בכל דרך שיידרש.


חיילים בגבול הצפון (צילום: אביהו שפירא)

 

ראש ממשלת לבנון, סעד אל-חרירי, שוחח עם נשיא לבנון, מפקד הצבא ומפקד יוניפי"ל. הוא גינה את "ההפרות הישראליות של הריבונות הלבנונית וקרא לכוחות ינויפי"ל, לאו"ם ולקהילה הבינלאומית ללחוץ על ישראל להפסיק את תוקפנותה ולהפסיק את ההפרות של החלטה 1701". יו"ר הפרלמנט, נביה ברי, קרא לממשלת לבנון להגיש תלונה במועצת הביטחון של האו"ם נגד ישראל.

 

"המראות מזכירים את 2006"

בדרום לבנון דווח, כי במקביל לפעילות צה"ל ולירי של מסוקים בדרום לבנון, צה"ל כורז ברמקולים להפסיק את האש. ראש מועצת הכפר הלבנוני עדייסה שבו התחוללו חילופי האש, מוחמד רימאל, אמר לרשת הלבנונית "אל-ג'דיד", כי בכפרו יש "אווירת פחד" וכי "התושבים החלו לעזוב את האזור". לדבריו, "תחנות הדלק מלאות, והמראות מזכירים לנו את יולי 2006".


חייל בצבא לבנון, בגבול הצפון (צילום: AFP) 

 

חילופי האש החלו כאשר החיילים היו בפעילות שגרתית. סמוך לשעה 10:30 בבוקר, עסק כוח צה"ל בחישוף צמחייה, בעיקר שיחים לארוך גדר הגבול, בתוך מובלעת הנמצאת בשליטת ישראל - ולטענת צה"ל, בתיאום עם הצבא הלבנוני. למרות זאת, כוח של עשרה עד 15 חיילים של צבא לבנון התקרב לגדר הגבול, מצפון למובלעת, וככל הנראה אנשיו החליפו כמה מילים עם הכוח, תוך העברת מסר שיחדלו מעבודת החישוף, שהתבצע בין היתר על ידי טרקטור עם כף.

 

לאחר מספר דקות פתחו חיילי צבא לבנון בירי. הכוח הגיב מיד באש לעבר מקור הירי, ממנה כנראה נהרגו ארבעת הלבנונים. לאחר המשיך צה"ל בירי ארטילרי וירי ממסוקי קרב לעבר מוצבים של כוחות צבא לבנון החולשים על השטח ועלולים לסכן את הכוחות. במקביל, גם חיל האוויר תקף את מפקדת הגדוד הלבנוני בכפר א-טייבה. הושמדו כמה כלי רכב צבאיים של צבא לבנון. במהלך האירוע גם זיהו בצה"ל ירי אר-פי-ג'י לעבר טנק של צה"ל, שהחטיא את המטרה.


מפת אזור התקרית

 

מאז האירוע, שנמשך כשעתיים, שורר שקט מוחלט לאורך גבול הצפון, ובצה"ל ממשיכים בתחקור. גורם צבאי הגדיר את מה שאירע "יום לחימה משמעותי בצפון, הראשון מאז קיץ 2006. מדובר באירוע נקודתי חמור, שהתבצע כולו בשטח בשליטת ישראל. בצה"ל רואים את המקרה בחומרה רבה.

ואת ממשלת לבנון וצבא לבנון כאחראיים לאירוע ולתוצאותיו, וכן לגורמים שאחראיים לשמור את השקט בגבול גם בעתיד".

 

הגרסה הלבנונית לתקרית היא מעט שונה. לדברי גורם לבנוני, התקרית החלה לאחר "שהישראלים ניסו לכרות עץ בתוך שטחי לבנון". בדיווחים אחרים נטען ש"הישראלים ניסו לשתול מצלמות". לדברי הגורם הלבנוני, "הצבא הלבנוני הגיב בירי אזהרה, ואז ישראל השיבה בירי פגזים".

 

ביוניפי"ל מנסים כעת להרגיע את הרוחות באזור. כוח יוניפי"ל המוצב בגבול קרא לצה"ל וצבא לבנון להפעיל "איפוק מירבי". "העדיפות הראשונה של הכוח היא להרגיע את האזור, וסגן מפקד יוניפי"ל נמצא בקשר עם צה"ל והצבא הלבנוני", אמר דובר הכוח הבינלאומי.

 

בהכנת הידיעה השתתף חגי עינב
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אש בשטח לבנון
צילום: אביהו שפירא
חיילים לבנונים בגבול
צילום: AFP
מישל סולימאן. "לעמוד מול ההפרה"
צילום: רויטרס
מומלצים