מתכונים לבראנץ' ירקרק
ראפ של ממרח אבוקדו מעודן עם גבינת פטה ותרד ברוטב אלפרדו עם ביצים מטוגנות – קבלו שני מתכונים ירקרקים שמתאימים לבראנץ'
ראפ אבוקדו וגבינת פטה
המרכיבים:לממרח אבוקדו:
2 יח' אבוקדו בשל
2 ביצים קשות
1 גבעול בצל ירוק
כ-5 עלי כוסברה בודדים
1 כף מיונז
2 כפות בצל סגול קצוץ
מלח
1 כפית מיץ לימון
1 כפית רוטב צ'ילי מתוק
לראפ (למנה אחת):
1 טורטייה מקסיקנית
סלט אבוקדו מעודן
גבינת פטה
2 עלי חסה
שמנת חמוצה מתובלת במלח ופלפל
אופן ההכנה:
1. קולפים את הביצים הקשות ואת האבוקדו. מגררים אותם לתוך קערה דרך פומפייה דקה.
2. קוצצים דק-דק הבצל הירוק, עלי הכוסברה והבצל הסגול ומוסיפים לקערה.
3. מוסיפים לקערה את המיונז, מיץ הלימון, הצ'ילי מתוק ומלח לפי הטעם. מערבבים היטב בעזרת מטרפה.
4. הראפ: צורבים את הטורטייה על להבה גלוייה עד שהיא משחימה קלות והופכת גמישה.
5. מורחים על 3/4 מהטורטיה שכבה דקה של סלט אבוקדו.
6. מגררים מעל מעט גבינת פטה, מניחים עלי חסה ומגלגלים את הטורטייה תוך הידוק. משאירים את הצד היבש של הטורטייה לסוף הגלגול.
7. פורסים את הטורטייה לפרוסות בעובי של כ-1 ס"מ, מסדריםעל מגש בצורה נאה ומגישים לצד השמנת החמוצה המתובלת.
תרד ברוטב אלפרדו עם ביצי עין
המרכיבים:שני חופנים גדולים של תרד טרי
150 מ"ל שמנת מתוקה
2 שיני שום
מלח
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר
פלפל שחור גרוס
2 ביצים
1 בצל קצוץ
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן במחבת, מוסיפים בצל קצוץ ומשחימים.
2. לאחר שהבצל השחים מתבלים במלח ופלפל. מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים כמה שניות. מוסיפים את השמנת המתוקה, מביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב ומוסיפים אגוז מוסקט. מבשלים תוך ערבוב עד שהתערובת מסמיכה. מכבים את האש.
3. מכינים קערה עם מי קרח. שוטפים היטב את עלי התרד, מרתיחים בסיר מים עם מעט מלח. מכניסים את התרד לחליטה קצרה בת דקה-שתיים, מוציאים ומעבירים למסננת. מעבירים את התרד לקערה עם מי בקרח להפסקת תהליך הבישול. מוציאים את התרד וסוחטים בין כפות הידיים עד שהתרד יבש.
4. מוסיפים את התרד לרוטב השמנת, על להבה קטנה ומערבבים היטב עד שהתרד מצופה כולו ברוטב.
5. מכינים ביצה עין מהביצים. יוצקים את התרד לקערת הגשה, מעל מניחים את ביצי העין. מגישים לצד לחם בריוש טרי, לצד סלט ירקות קצוץ.